САЩ и ЕС се договориха да установят диалог на високо

...
САЩ и ЕС се договориха да установят диалог на високо
Коментари Харесай

САЩ и ЕС заявиха, че са готови да отговорят решително на вредни действия на Русия

САЩ и Европейски Съюз се договориха да открият разговор на високо ниво по отношение на Русия като част от възобновеното трансатлантическо партньорство. Това се показва в официално съобщение, публикувано след срещата сред американския президент Джо Байдън и ръководителите на две от главните европейски институции - Европейският съвет - Шарл Мишел и Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, съобщи Асошиейтед прес.

 С появяването на Байдън в Брюксел Европейски Съюз и Съединени американски щати се отърваха от 17-годишен дразнител Виж още

Лидерите показват, че " застават обединени в кардиналния си метод към Русия " и са " подготвени да отговорят уверено на нейният повтарящ се модел на отрицателно държание и действия, нанасящи вреди ".

Съединени американски щати и Европейски Съюз са се договорили също по този начин " да призоват Русия да спре продължаващите ограничения против гражданското общество, опозицията и самостоятелните медии, както и да освободи всички политически пандизчии.

Американският президент и европейските водачи въпреки всичко имат намерение " да запазят отворени всички канали за връзка " с Русия за съдействие " в сфери от съвместен интерес ".

Комюникето предлага поддръжка за " суверенитета, независимостта и териториалната целокупност " на Украйна, Грузия и Молдова.

Изразява се и поддръжка за хората в Беларус и устрема им към човешки права и народна власт.

 Байдън дойде в Женева за срещата си с Путин, преди този момент приказвал с Радев (снимки) Виж още

Декларацията идва в навечерието на днешната среща сред Джо Байдън и президента на Русия Владимир Путин в Женева.

Това е първата им среща на четири очи, откогато през януари Байдън влезе в Белия дом. Тя ще се състои на фона на засилено напрежение сред Москва и Вашингтон. Очакванията не са огромни, само че и двамата президенти се надяват срещата да докара, в случай че не до друго, то най-малко до непоклатимост и предсказуемост в връзките сред техните страни, които са геополитически съперници, отбелязва Ройтерс.

Байдън към този момент даде да се разбере, че не може да се чакат каквито и да било решения по време на диалозите му с Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР