САЩ и Дания „се застъпват“ за Украйна, за да помогнат

...
САЩ и Дания „се застъпват“ за Украйна, за да помогнат
Коментари Харесай

Байдън: САЩ и Дания „се застъпват“ за Украйна срещу нападенията на Русия

САЩ и Дания „ се застъпват “ за Украйна, с цел да оказват помощ на страната, до момента в който тя се пази от нахлуване на Русия, траяло повече от една година, сподели президентът Джо Байдън в понеделник.

Обръщайки се към кореспонденти в Овалния кабинет дружно с датския министър председател Мете Фредериксен, Байдън сподели, че Вашингтон и Копенхаген работят с други съдружници от НАТО, с цел да подхващат „ стъпки за подсилване на споделената ни сигурност, в това число довеждане докрай на нашето двустранно съглашение за съдействие в защитата, по което работим “.

„ Има споделен ангажимент към главните полезности, който ни дава нашата мощ. Поне в това имам вяра “, сподели Байдън. „ Заедно работим, с цел да защитим тези полезности, в това число да отстояваме народа на Украйна против бруталната експанзия на руснаците.

Фредериксен сподели, че защото " войната се завърна на нашия континент, в Европа, е толкоз значимо нашите съдружници и другари - да се държим дружно, да сме обединени ".

„ И ние в действителност сме към този момент 15 месеца в Украйна. Ние, несъмнено, ще продължим, от датска позиция, нашата доста мощна -- мощна поддръжка за Украйна, само че чакам с неспокойствие да работим още по-тясно с вас по защитата и сигурност “, добави тя.

Дания е един от няколкото съдружници в НАТО, които работят за образование и вероятно даване на Киев на изтребители F-16, откакто Байдън подписа проекта, премахвайки пречките пред прехвърлянето на създадените в Съединени американски щати изтребители. Обединеното кралство също е част от напъните и министър председателят Риши Сунак би трябвало да бъде във Вашингтон в четвъртък.

Фредериксен не загатна непосредствено плануваното образование и прехвърляния на F-16.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР