САЩ и България са сред най-заплашените страни в света от

...
САЩ и България са сред най-заплашените страни в света от
Коментари Харесай

Германска фондация бие тревога: САЩ и България са сред най-заплашените от бедност

Съединени американски щати и България са измежду най-заплашените страни в света от беднотия. Между тях е единствено Чили. Все отново България е по-добре от Румъния и Турция, които са по-зле от нас, осведоми БГНЕС.

Въпреки подобряването на обстановката на пазара на труда, рискът от беднотия в доста индустриално развити страни в света не понижава. Този печален извод се съдържа в проучването „ Индекс на обществената правдивост “ на немската фондация „ Бертелсман “.

10 години след началото на международната финансова рецесия междинното ниво на безработицата в 41 държави-членки на Организацията на икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за пръв път е малко по-ниско от предкризисното равнище от 2008 година Но в 25 страни, където е провеждана анкетата, рискът от бедности се е запазил на предходното равнище или даже се е нараснал.

Експертите на фондацията причисляват към тези, които евентуално са застрашени от беднотия, хората, които разполагат с малко по-малко от междинния приход за всяка съответна страна.

Според проучването най-хубави благоприятни условия, с цел да се избегне неблагополучието, са основани в северните страни. Сред тях са Исландия, Норвегия, Дания и Финландия.

Германия в тази ранглиста заема десетото място, Англия е 11-та, Франция – 15-та. В края на листата са Съединени американски щати (36 място), след което се подреждат Чили, България, Румъния, Турция и Мексико.

Най-голям брой хора застрашени от риска да обеднеят живеят в Израел (17,9 % от населението) и Съединени американски щати (17,8%).

Сравнително положителното място на Федерална Република Германия, икономическия локомотив на Европейски Съюз, в тази ранглиста се дължи на първо място на сполучливите индикатори на пазара на труда, означават от „ Бертелсман “. Освен намаляващото ниво на безработица в Германия, младежите без работа там са извънредно малко спрямо останалите страни по света – едвам 6,2%.

Въпреки че като цяло равнището на претовареност в интервала от 2013 до 2018 година е повишено от 73,5% до 75,9%, рискът от беднотия за германците за същия интервал се е нараснал от 9,4% на 9,8%. Рискът от беднотия за възрастните германци е 9,7%.

Това е най-високият индикатор за последните 10 години. Освен това, рискът от беднотия измежду децата и младежите доближава 7,6%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР