САЩ и България никога не са имали по-силни връзки. Това

...
САЩ и България никога не са имали по-силни връзки. Това
Коментари Харесай

Херо Мустафа: САЩ и България никога не са имали по-силни връзки

САЩ и България в никакъв случай не са имали по-силни връзки. Това се дължи на стратегическата среща на премиера Бойко Борисов и на американския президент Доналд Тръмп, както и на напъните на вътрешния министър Младен Маринов в битката против проведената престъпност и тероризма, който е интернационален проблем.
Това сподели американският дипломат в София Херо Мустафа по време на годишния конгрес за резистентност на Западните Балкани. Според нея доста " е значимо страните, неправителствените организации и хората да се обединят в тази обща борба против насилствения екстремизъм ". " Сигурността и благосъстоянието на страните от Западните Балкани са значими за трансатлантическите връзки на Щатите и Европа. " Силни Западни Балкани значи мощна Европа, която е наш основен сътрудник. За нас е значимо страните от този район да са част от Европейския съюз и от НАТО, в случай че се стремят към това ", сподели още тя.
Министри на вътрешните работи от Западните Балкани се събраха през днешния ден на събитие, проведено от държавните управления на Съединени американски щати и България, с цел да обсъдят битката с насилствения екстремизъм. Всички страни реализираха единодушие да създадат повече дружно. Помощник държавният секретар на Съединени американски щати Денис Натали предвожда американската делегация.
Освен министър Маринов и дипломат Мустафа, вземат участие още министри от страните от Западните Балкани. Форумът е организира за втора поредна година и се провежда от Международния републикански институт на Съединени американски щати с поддръжката на Бюрото за интервенции по спорове и стабилизиране на Държавния департамент на Съединени американски щати в съдействие с българското Министерство на вътрешните работи. Американската посланичка стартира приветствието си с привет на български език. " За мен е чест да вземам участие в откриването на тази среща, целяща да работи за попречване на насилствения екстремизъм и проведената престъпност ", сподели Н.Пр. Херо Мустафа и акцентира значимото място, на което се намират сега връзките България-САЩ.
" Благодаря на министър Младен Маринов. Неговата работа е основен фактор за нашето съдействие в областта на сигурността, която е значима за целия района на Западните Балкани. Работата, която всичко ние ще свършим през тези два дни е сериозно значима ", сподели тя. " Благодаря на България за това, че стартира да работи интензивно за интеграцията на Западните Балкани по време на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз и продължава да го прави с конгреси като този ", съобщи американската поланичка и акцентира, че единствено като работим дружно можем да предпримаме верните стъпки за реашване на проблемите. " Корупцията също не е самостоятелен проблем. Това е предизвикателство, с което се сблъскват всички страни от района, ставайки очевидци по какъв начин то подхранва радикализацията и подкрепя екстремизма. Подчертавам желанието на Съединени американски щати да оказват помощ в битката с престъпността. За нас това значи всички страни от района да бъдат в Европейски Съюз. Европа е наш сътрудник, само че без европейска интеграция на задачите балкани, тя става по-слаба ", добави Н.Пр. Мустафа.
Посланик Мустафа акцентира, че районът би трябвало да откри общи и работещи решения за противопоставяне на теоризма и радикализацията, тъй като нито една страна не е изолирана по този въпрос. Всички балкански страни споделят общи проблеми и са свързани посредством потоците на пари и хора. " Ще изтъквам министър Маринов: Лошите харесват, когато държавните управления не си приказват ", сподели посланичката на Съединени американски щати у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР