САЩ, Франция и Великобритания нанесоха удари срещу програмата за химически

...
САЩ, Франция и Великобритания нанесоха удари срещу програмата за химически
Коментари Харесай

Как светът реагира на западната военна операция в Сирия?

САЩ, Франция и Англия нанесоха удари против програмата за химически оръжия на Сирия. Тези военни дейности провокираха необятен интернационален отзив.

Русия осъжда нападението против Сирия. Съединени американски щати още повече усложняват филантропичната злополука в Сирия и всъщност оказват помощ на терористите, сподели съветският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС. Владимир Путин заяви, че Русия привиква изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да се обсъдят " нападателните дейности на Съединени американски щати и съдружниците им ", заяви ТАСС.

Иран - основният районен съдружник на Дамаск, предизвести тази заран, че ще има районни последствия от прецизните удари, нанесени в Сирия от Съединени американски щати, Франция и Англия, съобщи Франс прес. " Съединените щати и съдружниците им, без никакво доказателство и даже преди Организацията за възбрана на химическо оръжие да заеме позиция, направиха тази военна акция против Сирия и са виновни за районните последствия на тази рискована акция ", съобщи представител на иранското външно министерство.

Иранският висш водач аятолах Али Хаменей съобщи, че офанзивата против Сирия на Съединени американски щати, Франция и Англия е закононарушение и че с нея няма да се реализира нищо, съобщи Ройтерс. " Съединени американски щати и съдружниците им няма да реализират нищо с закононарушенията в Сирия. Нападението против Сирия е закононарушение. Американският президент, английският министър председател и френският президент са нарушители ", сподели Хаменей в тирада, представена от иранската телевизия.

Представител на елитното иранско военно поделение Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война съобщи, че последствията от ударите по Сирия ще бъдат за сметка на Вашингтон. " С тази офанзива обстановката ще стане по-сложна и това сигурно ще бъде за сметка на Съединени американски щати, които ще са виновни за последващите районни събития, които сигурно няма да са в техен интерес ", сподели пред иранската организация Фарс Ядола Джавани, заместник-ръководител на политическия отдел на корпуса.

Турция приветства като " подходящ отговор " въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция против обекти на сирийското държавно управление, съобщи източник от турското външно министерство, представен от Ройтерс. " Ние считаме за подходящ отговор интервенцията, осъществена против сирийското държавно управление от Съединени американски щати, Англия и Франция ", сподели източникът пред Ройтерс. Франс прес цитира официално съобщение на външното министерство, в което се споделя: " Ние приветстваме тази интервенция, която е отговор на цялото човечество след офанзивата в Дума. Всичко дава съображение да се счита, че тя е осъществена от сирийския режим ", се споделя в официалното съобщение.

Ангела Меркел съобщи, че Берлин поддържа нужната и съразмерна военна намеса в Сирия, съобщи Франс прес.

Европейският съюз е на страната на съдружниците си за ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, съобщи Доналд Туск, представен от Франс прес.

Ударите, нанесени тази нощ от Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия, бяха ориентирани против най-големия проучвателен център и два индустриални обекта от незаконната химическа стратегия на сирийския режим, съобщи тази заран френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли. " Ударен бе потенциалът за създаване, основаване и произвеждане на химически оръжия ", сподели Парли в Елисейския замък, където направи изказване дружно с външния министър Жан-Ив Льо Дриан. " Целта е елементарна: да се попречи на режима още веднъж да използва химически оръжия ", добави Парли, представена от Франс прес.

" Инфраструктурите, против които бяха ориентирани ударите, са служили за разработка и произвеждане на субстанции, употребявани за изтребване на сирийски мъже, дами и деца в прорез с всички правила на правото и цивилизацията ", продължи френската министърка. " Ние не се стремим към борба и отхвърляме всяка логичност на военна ескалация. По тази причина дружно с нашите съдружници ние се постарахме руснаците да бъдат авансово известени ", акцентира тя. В ударите против Франция взе участие с многоцелеви фрегати в Средиземно море и изтребители, сподели Парли. " Многоцелеви фрегати с ескортни кораби за отбрана и поддръжка бяха ситуирани в Средиземно море. В същото време при започване на нощта бе подхванато въздушно нахлуване от няколко военновъздушни бази във Франция, с цел да стигнат самолетите до сирийския бряг. Тези разнообразни средства откриха напълно в съгласие огън с крилати ракети, в стеснен синхрон с нашите американски и английски съдружници ", сподели френската министърка на въоръжените сили.

Военната интервенция на Съединени американски щати, Англия Франция в Сирия е законна, съразмерна и прецизна, съобщи тази заран френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес. " Химическата ескалация в Сирия не е допустима ", сподели Льо Дриан, който направи изказване в Елисейския замък дружно с министърката на защитата Флоранс Парли.

Канада утвърждава ударите на трите западни страни против Сирия, съобщи министър председателят Джъстин Трюдо, представен от Франс прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш насочи апел през днешния ден всички страни да проявят въздържаност и да се въздържат от всевъзможни дейности, които могат да доведат до ескалация след ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия тази нощ, съобщи Франс прес.

" Призовавам всички страни членки на Организация на обединените нации да проявят въздържаност в тези рискови условия и да заобикалят дейности, които могат да доведат до ескалация и да засилят страданията на сирийския народ ", се споделя в декларация на Гутериш. Той анулира посещаване в Саудитска Арабия поради военната интервенция на трите западни страни в Сирия, ориентирана против военни химически обекти, които съгласно тези страни има сирийското държавно управление.

" Всяка приложимост на химически оръжия е ужасяваща ", се споделя в декларацията на Гутериш. Той акцентира, че би трябвало да се работи съгласно с Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Западната военна намеса в Сирия не бе позволена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отбелязва Агенция Франс Прес. Гутериш прикани страните членки на Съвета за сигурност да се спогодят за следствие, което да откри причинителите на химически набези в Сирия.

Сирия в продължение на години се съпротивляваше на " терористична експанзия " и беше ударена от западната военна интервенция в миг, когато имаше " късмет за спокойно бъдеще ", съобщи във Facebook говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Франс прес и Асошиейтед прес. " Беше нанесен удар по столицата на суверенна страна, която от дълги години се пробва да оцелее посред терористична експанзия и ударите пристигнаха в миг, когато тя имаше късмет за спокойно бъдеще ", съобщи Захарова, имайки поради, че подкрепяните от Русия сирийски държавни сили си върнаха огромна част от териториите, които бяха държани от размирен групи.

" Белият дом съобщи, че убедеността му за осъществена от Дамаск химическа офанзива се опира на " медийни известия за признаци, видеоматериали, фотоси и надеждна информация ". След това изказване американските и другите западни медии би трябвало да схванат отговорността си за протичащото се ", съобщи Захарова.

НАТО поддържа прецизните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг в официално съобщение, оповестено тази заран в Брюксел и представено от Франс прес.

" Подкрепям дейностите на Съединени американски щати, Англия и Франция против обектите за химически оръжия на сирийския режим ", съобщи шефът на НАТО. " Тези дейности ще лимитират способността на режима да прави други офанзиви с химически оръжия против народа на Сирия. НАТО постоянно осъжда продължаващата приложимост на химически оръжия от Сирия като очевидно нарушаване на интернационалните правила и съглашения ", декларира Столтенберг. НАТО не взе участие директно в интервенциите на интернационалната коалиция в Сирия, припомня Франс прес.

Войната на Съединените щати против Сирия няма да реализира задачите си, съобщи ливанското шиитско придвижване Хизбула, което е съдружник на сирийския президент Башар Асад, съобщи Франс прес. " Войната на Съединените щати против Сирия, против народите и освободителните придвижвания, няма да реализира задачите си ", се споделя в декларация на Хизбула. Проиранското шиитско придвижване остро осъди ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия и ги назова въпиещо посягане против териториалната целокупност и народа на Сирия, заяви ДПА. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР