САЩ финансират терористите от Ислямска държава (ИД), каза турският президент

...
САЩ финансират терористите от Ислямска държава (ИД), каза турският президент
Коментари Харесай

Гръмна страшен световен скандал! Ердоган изригна: САЩ ни казаха, че ще ни подкрепят, а наляха купища долари в хазната на "Ислямска държава"!

Съединени американски щати финансират терористите от Ислямска страна (ИД), сподели турският президент Реджеп Ердоган, представен от анкарският в. Хюриет.

Държавният глава на югоизточната ни съседка се срещна с деятели на ръководещата страната Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в Истанбул.

" От Вашингтон доста ни разочароваха. Те ни споделиха, че ще ни поддържат, а вместо това наляха купища долари в хазната на джихадистите ", съобщи той, само че не загатна съответни суми.

Ердоган продължи със словесните нападки. " Когато ние предложихме съдействие на Съединени американски щати в Сирия, те ни споделиха, че в региона на градовете Ракка и Манбидж няма да остане нито един кюрдски войник. Тези думи ги чухме от Барак Обама. На 8 ноември 2016 година той бе заменен от Доналд Тръмп, само че това не промени обстановката ", сподели още президентът на Турция.

По думите на Ердоган жителите на Турция се питат какво вършат Съединени американски щати в Сирия. " Вие се намирате на 12 хиляди километра от Сирия, а имате там 11 бази. Защо идвате там? ", добави Ердоган.

Той акцентира, че Анкара се бори освен с ИД, само че и с PYD, която Турция счита за терористична организация. " Ние прелестно виждаме сюжетите, разигравани от Съединени американски щати - те не подхождат на съюзните ни връзки. Ако сме дружно в НАТО, то това не означа, че ние не можем да им посочваме грешките ", означи турският президент, представен от Хюриет.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР