САЩ федералните агенции трябва да покажат, че техните инструменти за

...
САЩ федералните агенции трябва да покажат, че техните инструменти за
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Харис казва, че американските агенции трябва да покажат, че техните инструменти за ИИ не вредят на безопасността или правата на хората

Съединени американски щати федералните организации би трябвало да покажат, че техните принадлежности за изкуствен интелект не вредят на обществото, или да спрат да ги употребяват, според новите правила, разкрити от Белия дом в четвъртък.

„ Когато държавните организации употребяват принадлежности за изкуствен интелект, в този момент ще изискват от тях да ревизират дали тези принадлежности не заплашват правата и сигурността на американския народ “, сподели вицепрезидентът Камала Харис пред кореспонденти преди известието.

Всяка организация до декември би трябвало да има набор от съответни защитни ограничения, които управлява всичко от прожекциите за лицево различаване на летищата до AI принадлежности, които оказват помощ за управление на електрическата мрежа или установяване на ипотеки и жилищни застраховки.

Новата политическа инструкция се издава на ръководителите на организации в четвъртък от Службата за ръководство и бюджет на Белия дом е част от по-мащабната изпълнителна заповед за ИИ, подписана от президента Джо Байдън през октомври.

Док...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР