САЩ, ЕС и Япония решиха да се обединят в борбата

...
САЩ, ЕС и Япония решиха да се обединят в борбата
Коментари Харесай

САЩ, ЕС и Япония ще се борят заедно срещу нелоялните търговски практики

САЩ, Европейски Съюз и Япония взеха решение да се обединят в битката против нелоялните търговски практики, оповестиха те в взаимно изказване, с което явно се засяга Китай, без обаче той да е поименно посочен, съобщи Франс прес.

Търговският представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър, европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом и японският министър на стопанската система Хирошиге Секо " още веднъж показаха безпокойството си и потвърдиха общата си цел да се борят с практиките на страните, които водят до сериозен пазарен свръхкапацитет, които основават условия за нелоялна конкуренция за своите служащи и компании, употребяват новаторските технологии и подкопават естественото действие на интернационалната търговия ", се споделя в изказването.

Именно поради тези неточни практики Съединени американски щати започнаха комерсиална война с Китай, като постановиха мита върху китайски вносни артикули за 250 милиарда $, отбелязва Агенция Франс Прес.

Никоя страна не трябва да изисква трансфер на технологии на задгранични компании в интерес на свои компании в подмяна на достъп до пазара си. Това са почтени за жалост практики, прибавиха представителите на Вашингтон, Брюксел и Токио. Те също така осъдиха " проникванията и кражбата на търговски секрети и значими информации, употребявани с комерсиална цел " и оповестиха, че са разискали ограничения, които може да се подхващат " в близко бъдеще ", без да уточнят какви.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР