САЩ, ЕС и още няколко съюзнически държави са организирали обща

...
САЩ, ЕС и още няколко съюзнически държави са организирали обща
Коментари Харесай

Израел и Хизбула се готвят 21-дневно примирие - Булевард България

САЩ, Европейски Съюз и още няколко съюзнически страни са организирали обща акция, с цел да накарат Израел и ливанската терористична формация " Хизбула " да разгласят краткотрайно помирение.

Спирането на огъня би трябвало да продължи най-малко 21 дни.

Според AFP - дипломатическата интервенция е довела до " значим пробив " от ливанска страна. Очаква се съглашението да бъде подписано не от представител на " Хизбула ", а от държавното управление в Бейрут.

Агенцията цитира чиновник на американското държавно управление, който твърди, че решението за краткотрайно помирение може да бъде взето до часове.

" По време на тези 21 дни страните ще договарят за вероятно разрешаване на спора, който тече от нападението на Хизбула на 8 октомври, и за реализиране на пълнообхватно съглашение по демаркационната линия, което ще разреши на хората да се върнат по домовете си както в Ливан, по този начин и в Израел ", твърди различен източник на Sky News.

Примирието се отнася единствено за северната граница на Израели не значи, че ще има пауза във войната против " Хамас " в Газа.

И въпреки всичко то може да помогне за прогрес в договарянията за реализиране на договорка за освобождение на израелските заложници, взети от палестинската формация при кървавата офанзива от предходната година.

" Вярваме, че без значение какво се случи на бойното поле през последните няколко дни, в този момент е моментът да реализираме дипломатическо решение ", споделя още източникът на английската медия.

Призивът за 21-дневно помирение пристигна по време на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк в позиция на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Франция, Германия, Италия, Англия, Австралия, Канада, Япония, Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР