САЩ е страната с най-сериозен проблем със затлъстяване на обществото

...
САЩ е страната с най-сериозен проблем със затлъстяване на обществото
Коментари Харесай

Близо 1/3 от малцинствата в САЩ не мърдат от дивана и това е причината за задълбочаващия се проблем със затлъстяването

САЩ е страната с най-сериозен проблем със затлъстяване на обществото в света. Страната на изобилието безспорно може да се гордее с опциите за кариерно развиване, които предлага, само че здравният статус на популацията е доста надалеч от приемливото.

Центърът за надзор и предварителна защита на заболяванията (CDC) разгласява смущаващи данни за интензивността измежду хората от другите расови групи, само че също по този начин регистрира и неналичието на задоволително съответни политически решения на въпроса.

Оказва се, че 29 на 100 от хората от малцинствата не помръдват от дивана в всекидневието си. Статистиката регистрира тези, които не правят безусловно никакви физически старания, без значение дали става въпрос за утринен джогинг или за прекопаване на градинката. Процентът на хората от бялата раса, които изповядват същия лайвстайл, е 23.

„ Осигуряването на задоволително време за физическа интензивност може да предотврати 1 от 10 смъртни случая в резултат на застоелия живот на хората “, споделя доктор Рут Петерсън - шеф на отдела хранене, физическа интензивност и затлъстяване към CDC, представена от abc.

Д-р Петерсън е безапелационна, че физическите натоварвания имат директно отношение към качеството на съня, напрежението, сърдечното здраве, деменцията и даже някои типове рак.

Д-р Алок Пател от педиатрията на болничното заведение за Детско здраве в Станфорд също по този начин споделя, че значително пациенти от неговата процедура се оплакват от неналичието на задоволително условия, в които да практикуват някакъв тип спорт. Част от хората му описват, че в радиус от близо 2 км. от вкъщи им няма парк или даже алея, по която да могат да потичат.

От CDC оповестиха, че ще се борят с държавните управляващи, с цел да вземат казуса на съществено, тъй като обществото не може да продължава да злоупотребява с храна и в това време да се обездвижва до степен, в която размерът на облеклата да се трансформира в нищожен проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР