САЩ е на една победа от спечелването на четвърта поредна

...
САЩ е на една победа от спечелването на четвърта поредна
Коментари Харесай

САЩ е на една победа от четвърта поредна олимпийска титла

САЩ е на една победа от спечелването на четвърта поредна олимпийска купа. В полуфиналите на олимпийския шампионат по баскетбол американците се постановиха с 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23) над Австралия и на финала ще чакат спечелилия от мача сред Франция и Словения, който е по-късно през днешния ден.

Американците стигнаха до експресивен триумф, само че той не пристигна безпроблемно. Австралия стартира доста по-добре срещата и завоюва първата четвърт с 24:18, а при започване на втората съумя да отвори разлика от 15 точки при 41:26.

Селекцията на Грег Попович обаче не се пречупи и до края на първото полувреме съумя да понижи пасива си до 3 точки при 42:45.

Второто полувреме стартира със серия от 12:0 точки за олимпийските първенци, с която те се откъснаха напред в резултата с 54:45.

Това наподобява пречупи непобедения до този миг отбор на Австралия, който загуби с 10:32 в третата четвърт и в заключителните 10 минути срещата просто се доиграваше.

В "Сайтама Супер Арена " най-резултатен за Съединени американски щати бе Кевин Дюрант с 23 точки, който с представянето си през днешния ден стана най-резултатният баскетболист в историята на националния тим. Още 20 точки добави Девин Букър, до момента в който с по 11 се регистрираха Крис Мидълтън и Джру Холидей.

За Австралия Пати Милс бе най-полезен с 15 точки. Още 14 вкара Данте Екзъм, а с 11 остана центърът Джок Лендейл. За "озитата " остава утехата, че ще играят за бронзовия орден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР