САЩ доставят на Киев убийците на танкове Брадли през България.

...
САЩ доставят на Киев убийците на танкове Брадли през България.
Коментари Харесай

От САЩ доставят на Киев убийците на танкове Брадли през България

САЩ доставят на Киев " убийците на танкове " " Брадли " през България. Гръцките медии наблюдаваха прехвърлянето на американски бойни машини към Украйна, като категорично означават, че маршрутът минава през България, предава БНР.
С репортажи от пристанище Александруполис медиите оповестяват за трансфер на американски бойни машини " Брадли ", които за първи път се дават на Киев. 
На гръцкото пристанище те се трансферират от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша минава през България.
По-рано украинският президент Зеленски сподели, че украинската войска има потребност тъкмо от този тип бойни средства. 
Бронираните машини " Брадли " разполагат с ефикасни противотанкови оръдия, заради което са известни с прозвището " убийци на танкове ". 
Смята се, че тези машини ще обезпечат доста нарастване на бойните качества на сухопътните войски, защото всъщност са лек танк. За разлика от М113, който Съединени американски щати предадоха на Украйна по-рано, " Брадли " е добре въоръжен с мощно 25-милиметрово оръдие и противотанкови ракети TOW. Съединените щати разполагат с доста от тези бойни машини, тъй че доставката не е проблем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР