САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен се срещна в сряда с

...
САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен се срещна в сряда с
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Блинкен търси повече помощ за Газа, тъй като преговорите за заложници започват отново в Египет

Съединени американски щати Държавният секретар Антъни Блинкен се срещна в сряда с палестинския президент Махмуд Абас, с цел да търси промени в ръководството, част от проект за сливане на района зад следвоенна визия за Газа, която включва съответни стъпки към палестинска страна. Блинкен сподели, че е обезпечил задължения от голям брой страни в района да оказват помощ за възобновяване и ръководството на Газа след войната против Хамас, само че единствено в случай че има „ път към палестинска страна “.

Стотици хора са бяха убити през последните дни, до момента в който фокусът на израелската атака се измества към южния град Хан Юнис и построените бежански лагери в централната част на Газа. Цялото население от 2,3 милиона души също е в продоволствена рецесия, като 576 000 души са в пагубни или гладни равнища.

Атаката на Хамас от 7 октомври от Газа в Южен Израел провокира войната и умъртви към 1200 души, и екстремистите взеха към 250 други заложници. Въздушното, наземното и морското нахлуване на Израел в Газа е умъртвило повече от 23 000...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР