САЩ дадоха отговор на исканията на Русия и търсят диалог,

...
САЩ дадоха отговор на исканията на Русия и търсят диалог,
Коментари Харесай

САЩ не са отстъпили пред исканията на Русия за Украйна и НАТО

САЩ дадоха отговор на настояванията на Русия и търсят разговор, сподели Блинкън.
Снимка: ТАСС
 
Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че писменият отговор, който Съединени американски щати са дали през днешния ден на Русия по отношение на настояванията ѝ за сигурността, обръща внимание на съветските паники и визира въпросите, които безпокоят Вашингтон и неговите съдружници, съобщи Ройтерс. Блинкън сподели, че отговорът обрисува сериозен дипломатически път напред, в случай че Москва избере сходно развиване. Според него документът съдържа кардинална и прагматична оценка на съветските паники. По думите му Съединени американски щати са подготвени за разговор.
 
"Излагането на нещата в писмен тип е... добър метод да създадем по този начин, че да сме допустимо най-точни, а руснаците да схванат нашите позиции, нашите хрумвания допустимо най-ясно. Сега документът е при тях и топката е в тяхното поле ", съобщи той пред кореспонденти.
 
Блинкън сподели, че в писмения си отговор Съединени американски щати не са създали отстъпки по главните претенции на Русия по отношение на Украйна и НАТО, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Москва желае гаранции, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна и други някогашни руски републики за членове и ще изтегли войските си от други страни от тогавашния руски блок. Съединени американски щати и техните съдружници не са склонни да одобряват тези претенции.
 
Според Блинкън американският отговор доста ясно демонстрира, че Съединените щати държат на правилата си. "Няма смяна, няма да има смяна ", съобщи той.
 
Държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че американското посолство в Киев ще остане отворено, само че посъветва американците в Украйна "сериозно да обмислят овакантяване " на страната.
 
По-рано през днешния ден посолството на Съединени американски щати в Украйна прикани американските жители да обмислят неотложно овакантяване на страната, защото ситуацията е "непредсказуема поради нараснала опасност от съветски военни дейности ", напомня Ройтерс.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР