САЩ да изминат своята половина от пътя в преговорите със

...
САЩ да изминат своята половина от пътя в преговорите със
Коментари Харесай

Китайският първи дипломат: САЩ да изминат своята половина от пътя в преговорите със Северна Корея

САЩ да изминат своята половина от пътя в договарянията със Северна Корея за освобождение на Корейския полуостров от нуклеарно оръжие. Към това прикани китайският външен министър Ван И в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

Ван сподели, че Съединени американски щати би трябвало "да дадат своевременни и позитивни отговори, тъй че да изминат своята половина от пътя с КНДР ". Думите на Ван са в благозвучие с позицията на Русия, че Съединени американски щати би трябвало да признаят готовността на Пхенян да върви към денуклеаризация, отбелязва организацията. "За решаването на севернокорейския проблем е нужна цялостна денуклеаризация и определяне на механизъм за мир ", сподели Ван. "Само когато двете колела се движат като тандем, казусът може да бъде решен ", посочи китайският първи посланик. Министър Ван сподели също, че "сега е решителен миг " за използване на договорката с Иран от 2015 година и напомни, че преди три години тя е била подкрепена от авторитетния Съвет за сигурност на международната организация, предадe Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Споразумението, от което се отдръпнаха Съединени американски щати, само че подкрепяно и през днешния ден от Русия, Китай, Англия, Франция и Германия, "служи на общите ползи на всички наранени страни и на интернационалната общественост като цяло ", сподели китайският външен министър. Той предизвести, че в случай че договорката не бъде изпълнявана, това ще подкопае интернационалния режим на неразпространение на нуклеарно оръжие и ще оспори пълномощията на Съвета за сигурност.

В изявлението си Ван уточни, че връзките сред страните би трябвало "да се основават на доверие, а не на умишлен отвод от задължения ". Той съобщи това в миг, в който неговата страна и Съединени американски щати остават блокирани в търговски спор. Ван акцентира уговорката на Пекин към мултилатерализма и добави, че "едностранните стъпки ще навредят на всички ", имайки поради уреждането на разногласията в границите на Световната комерсиална организация. Китайският министър осъди налагането на американски мита и съобщи, че Китай няма да разреши "да бъде изнудван и няма да се поддаде на напън ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР