САЩ бяха остро разкритикувани от останалите 14 страни членки на

...
САЩ бяха остро разкритикувани от останалите 14 страни членки на
Коментари Харесай

Критики срещу САЩ в Съвета за сигурност на ООН

САЩ бяха остро разкритикувани от останалите 14 страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за решението си да признаят суверенитета на Израел над Голанските възвишения в нарушаване на резолюции на съвета, съобщи Асошиейтед прес.

Участниците в съвещанието поддържаха суверенитета на Сирия на стратегическото плато и се оповестиха срещу израелската анексия на региона и оповестеното по-рано тази седмица решение на президента Доналд Тръмп.

Русия, най-близкият съдружник на Сирия, прикани страните по света да продължат да гледат на Голанските възвишения като на окупирана от Израел територия. Германският дипломат Кристоф Хойсген и английският представител Карън Пиърс поддържаха сирийския суверенитет над платото, само че използваха съвещанието, с цел да насочат рецензии към държавното управление на президента Башар ал Асад за обстрела на цивилни, потреблението на химически оръжия и нарушаването на правата на индивида по време на продължаващата осем години революция.

Координаторът на непрекъснатото посланичество на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Родни Хънтър прикани Русия да окаже напън върху Сирия, с цел да я накара да изведе войските си от Голанските възвишения.

Хълмът е превзет от Израел преди повече от 50 години и анексиран през 1981 година Според интернационалното право, възвишенията към момента се числят към Сирия. Освен задача на Организация на обединените нации, сирийската част от платото се охранява и от съветска военна полиция от няколко месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР