САЩ блокираха текста на изявление на Г-7, осъждащо президентските избори

...
САЩ блокираха текста на изявление на Г-7, осъждащо президентските избори
Коментари Харесай

Repubblica: САЩ блокираха изявлението на Г-7, осъждащо руските президентски избори

САЩ блокираха текста на изказване на Г-7, осъждащо президентските избори в Руската федерация, направено от председателстващата я Италия. Това написа вестник, базирайки се на свои източници, като изяснява, че сходно решение е подбудено от желанието да не се даде мотив на Москва да се намеси в идните американски избори през ноември.

Blinken blocked the G7 statement condemning the presidential elections in Russia
Italian representatives prepared a statement in which the Russian elections were called a " farce ". However, US Secretary of State Anthony Blinken made it clear that the US will not comment on the…
— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory)

Както показва изданието, в Италия са подготвили изказване, в което съветските избори са наречени „ фарс “. 

Документът е отдръпнат от съветника на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан.

" Не са свободни избори, само че действителността е, че Владимир Путин е президент “, цитира изданието Съливан.

Американската страна ги назова „ несвободни и несправедливи “, като тази теза се споделяше от болшинството представители на груповия Запад. 

В същото време в самата Италия оценките се разминаваха, което докара до нова вълна от разногласия за стабилността на ръководещия съюз. Вицепремиерът и министър на превоза и инфраструктурата Матео Салвини, водач на партията Лига, сподели, че е " взел под внимание резултата от съветските избори " и че " хората, които гласоподават, постоянно са прави ".

В същото време вторият вицепремиер и външен министър Антонио Таяни, който оглавява друга ръководеща партия, Forza Italia, твърди, че съветските избори са били белязани от „ напън и принуждение “. Италианският министър председател Джорджия Мелони се ограничи да уточни хипотетичната неправомерност на изборите в „ окупираните украински територии “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР