САЩ атакуваха за четвърти път в рамките само на седмица

...
САЩ атакуваха за четвърти път в рамките само на седмица
Коментари Харесай

За четвърти път за седмица: САЩ атакуваха позиции на хусите в Йемен

САЩ нападнаха за четвърти път в рамките единствено на седмица позиции на подкрепяното от Иран придвижване на йеменските шиитски бунтовници хуси, оповестиха организациите.

В обява на американското Централно командване (СЕНТКОМ) в обществената мрежа " Екс " се показва, че са били атакувани 14 ракети на йеменските шиитски бутновници, които са били заредени на установки и подготвени за изстрелване. По този метод те са представлявали непосредствена опасност за комерсиалните и военните кораби на Съединени американски щати в района, се добавя в известието.

" Силите на Централното командване нанесоха удари по 14 ракети на подкрепяните от Иран хуси, които бяха заредени за изстрелване от региони на Йемен, следени от хусите ", уточни СЕНТКОМ. " Намирайки се на пусковите установки, подготвени за изстрелване, тези ракети представляваха непосредствена опасност за комерсиалните съдове и корабите на военноморските сили на Съединени американски щати в района, които можеше да бъдат изстреляни когато и да е, което принуди американските сили да упражнят неотменното си право и обвързване да се пазят. "

СЕНТКОМ добави, че тези удари, наред с другите дейности, подхванати от Съединени американски щати, ще допринесат за намаляване на качествата на хусите да нападат интернационалното мореплаване в Червено море, Бабелмандебския пролив и Аденския залив.

" Действията на подкрепяните от Иран терористи хуси не престават да заплашват интернационалното мореплаване в южната част на Червено море и прилежащите морски коридори ", е декларирал военачалник Майкъл Ерик Кърила, шеф на СЕНТКОМ, съгласно обявата. " Ще продължим да вземаме ограничения за отбрана на почтените моряци и техния живот и постоянно ще браним нашите хора. "

Преди това Съединени американски щати оповестиха, че военен дрон, изстрелян от територията на Йемен, през вчерашния ден е поразил американски транспортен съд за насипни товари, плаващ под флага на Маршаловите острови. Според известието има известни вреди, само че никой не е потърпевш.

Съединени американски щати и Англия, с поддръжката на съдружници, нанесоха огромни удари по хусите предходната седмица в отговор на многократните им набези против интернационалното мореплаване в Червено море.

Американският президент Джо Байдън върна групировката в листата на Съединени американски щати с интернационалните терористични организации. Но хусите продължиха нападенията си.

Откакто избухна войната в Газа сред Израел и палестинското придвижване " Хамас ", хусите неведнъж нападнаха товарни кораби, за които настояват, че са свързани с Израел.

Големите корабоплавателни компании от ден на ден заобикалят Червено море, през което всекидневно минава по към 10% от международната търговия, предава Българска телеграфна агенция.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР