САЩ. Адвокатът на Централна Калифорния Е. Мартин Естрада каза пред

...
САЩ. Адвокатът на Централна Калифорния Е. Мартин Естрада каза пред
Коментари Харесай

Американският прокурор за Централна Калифорния каза на Конгреса, че Дейвид Вайс има пълно правомощие да обвини Хънтър Байдън в щата

Съединени американски щати. Адвокатът на Централна Калифорния Е. Мартин Естрада сподели пред Конгреса, че прокурорът, управляващ следствието против Хънтър Байдън, е имал цялостните пълномощия да повдигне обвинявания в наказателни налози в Калифорния против сина на президента, само че е отказал каквото и да е партньорство с неговия офис, съгласно записите, прегледани от CBS News, че не са обществено оповестени.

Свидетелските показания на Естрада от закрити порти отчасти опонират на изказванията, направени от подателя на сигнали на IRS и специфичен контролен сътрудник Гари Шапли, че Дейвид Вайс, американският прокурор на Делауеър, който от този момент е назначен за специфичен прокурор в Hunter Разследване на Байдън, беше декларирал на среща през октомври 2022 г., че той „ не е индивидът, решителен “ да повдигне обвинявания по случая.

„ Разбрах, че господин Вайс е провеждал това следствие от няколко години, ръководел е следствието и би повдигнал обвинявания, в случай че смяташе, че са уместни “, сподели Естрада пред правосъдната комисия на Камарата на представителите, ръководена от Републиканската партия., съгласно стенограмата на диалога при закрити врата.

назначи Вайс за специфичен прокурор през август, откакто Вайс го осведоми, че следствието му е достигнало стадий, в който счита, че работата му би трябвало да продължи като специфичен прокурор, предопределение, което дава по-голяма самостоятелност при провеждането на следствие.

p>

 Бившият прокурор на Съединени американски щати за Западния окръг на Пенсилвания Скот Брейди, назначен от Тръмп, също свидетелства пред правосъдната комисия на Камарата на представителите в следствието, ръководено от републиканците за бизнес начинанията на Хънтър Байдън. Брейди сподели, че неговата работа в началото е постигнала дребен прогрес в следствието си. Той беше претрупан от тогавашния основен прокурор Бил Бар да прегледа Украйна и ролята на Хънтър Байдън в борда на украинската енергийна компания Burisma.

Брейди сподели, че неговият офис се е натъкнал на няколко трудности в опитите си да си сътрудничи с ФБР, в това число засилени стъпки на утвърждение и сключване по време на процеса на следствие.

„ Мисля, че имаше отвращение от страна на ФБР в действителност да извърши каквито и да било задания, свързани с нашата задача от [заместник-главния прокурор] Росен и да прегледа изказванията за украинска корупция като цяло и по-късно съответно всичко, което се пресича с Хънтър Байдън “, сподели Скот пред законодателите в показания при закрити врата. „ Беше доста предизвикателно. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР