Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов се явяват пред

...
Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов се явяват пред
Коментари Харесай

Кои са 6-имата кандидати за генерален директор на БНТ

Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов се явяват пред Съвета за електронни медии на 3 юли. На 4-и са чуванията на Емил Кошлуков, Сашо Диков и Стоил Рошкев. Новият началник на Българска национална телевизия ще бъде разгласен на 5 юли

Емил Кошлуков

краткотрайно е отпред

на малкия екран

Емил Кошлуков към този момент знае по какъв начин се управлява Българска национална телевизия, защото сега краткотрайно заема длъжността общоприет шеф. Той бе определен на този пост от Съвета за електронни медии, откакто мандатът на Константин Каменаров бе преустановен предварително с една година поради влезнала в действие присъда за шофиране в нетрезво положение.

При създалата се форсмажорна обстановка за Съвет за електронни медии Кошлуков се оказва единственият, който се съгласява да поеме малкия екран до провеждането на конкурс.

Сега той е измежду 6-имата претенденти, които ще вземат участие в конкуренцията.

Въпреки че краткотрайното му ръководство е напълно малко - 2 месеца, тъкмо в този интервал на Кошлуков му се наложи да заяви стряскащата вест, че Българска национална телевизия е в на практика банкрут. Направи го в доклад за програмната активност и финансовото положение на Българска национална телевизия за интервала март - май 2019 година По думите на Кошлуков до края на 2019 година бюджетният недостиг на публичната медия ще стигне 44 млн. лева

Емил Кошлуков се явява за повторно на състезанието за общоприет шеф. Първия път - през 2017 година, се конкурира с Каменаров, който по-късно го предложения в екипа си като програмен шеф на БНТ1. През последните две години той беше и водещ на коментарното предаване “Още от деня ”. Спря изявите си на дребния екран, откакто беше определен за краткотрайно ръководещ Българска национална телевизия.

Кошлуков е роден на 26 октомври 1965 година в Пазарджик. В казармата е наказан на 6 години затвор за предизвикателство на протест. През 1989 година е освободен предварително от пандиза и армията и стартира да учи британска лингвистика в Софийския университет. В интервала 1991-1996 година учи политология в Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Депутат е в 39-ото национално заседание.

Сашо Диков

първи разгласи

желанията си

“БНТ заслужава по-добра орис. Тя има канска потребност да работи без поръчки, професионално и почтено и да е единствено в интерес на фена. ” Това са претекстовете на Сашо Диков да се кандидатира за общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Известният публицист разгласи желанието си още в края на месец май, когато към този момент събираше информация и материали за концепцията си. “Генерално ми е ясно защо става дума и какво ще съдържа концепцията ми, само че желая да съм оптимално прецизен във обстоятелствата, които ще изложа в нея ”, сподели тогава Диков пред “24 часа ”.

“Аз съм привикнал да се приготвям и да демонстрирам познания и умения. Като моята биография няма друга, тъй че съм явен в дейностите си и изненади от моя страна надали може да се чакат ”, добави още той.

Факт е, че той е измежду най-популярните участници в състезанието, както и журналистът с максимален опит измежду тях. Започва като състезателен публицист в Българска национална телевизия, като преди този момент е бил играч и републикански първенец по ски. Работи основно за “Ефир 2 ”. Бил е програмен шеф на “Канал 3 ” и на процедура вкарва живата свидетелска телевизия там - и до ден сегашен медията излъчва непосредствено от мястото на събитието.

До 2015 година води предаването “Дикoff ” по Нова тв. В момента е създател и водещ на предаването “ЕвроДикоф ” по тв “Евроком ”.

Спортният

публицист

Сашо Йовков

Сашо Йовков е в Българска национална телевизия от 1990 година Започва като кореспондент в “Ефир 2 ” и до през днешния ден е признателен на Сашо Диков и Нери Терзиева, че са му дали тази опция.

Интересен факт за него е, че е квалифициран като археолог-журналист. Колегите му го дефинират като доста добър админ.

Йовков беше измежду претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия и през 2017 година, когато съобщи, че три години мандат са малко. Заради това беше подготвен да инициира взаимно със Съвет за електронни медии спор за напълно нов медиен закон. Според него в тези три години липсва сигурност и опция като време да бъдат осъществени желанията на генералния шеф.

Той обмисля решението да се яви на прослушванията пред Съвет за електронни медии още през 2013 година, когато Вяра Анкова трябваше да разгласи дали ще се кандидатира за втори мандат. След като тя удостоверява, той се отхвърля от присъединяване, с цел да може тя и нейният екип да продължат.

Никола Тодоров

работи за Българска национална телевизия от

1968 година

Няма различен претендент в състезанието, който да е бил толкоз дълго в Българска национална телевизия, колкото операторът и режисьорът Никола Тодоров. Той е в малкия екран от 1968 година и е работил с всички нейни генерални шефове от Леда Милева до Константин Каменаров. В момента е на свободна процедура.

Завършва публицистика в СУ “Св. Климент Охридски ”. Работил е като оператор на “Панорама ”, “Светът в деяние ”, “Наблюдател ”, “Всяка неделя ”, в СТФ “Екран ”. Снимал е документални филми, работил е и като сътрудник на Българска национална телевизия в Германия 4 години, и то по времето на рухването на Берлинската стена, като предава онлайн за историческите събития.

Той е измежду основателите на Военния ефирен канал, бил е съсобственик и член на УС на радио “Мила ” ФМ. Освен това е работил като търговски шеф в американска телекомуникационна компания, с която създава и получава лицензи за 2 тв канала - комедиен и бизнес, от НСРТ. Те обаче по този начин и не се осъществят - компанията се отдръпва от страната ни.

Концепцията му за общоприет шеф на Българска национална телевизия ще подчертава върху положителния мениджмънт и качествените излъчвания. “Имам и опита, знам и пътя, по който би трябвало да върви малкия екран. В момента съм леко ядосан от нейното положение. Искам да я затворя от вътрешната страна, с цел да няма приключване на финанси на открито ”, сподели Тодоров пред “24 часа ”.

Репортерът Явор Симов 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР