Сашко е много по-добре. Възвръща функциите си. Много по-розови са

...
Сашко е много по-добре. Възвръща функциите си. Много по-розови са
Коментари Харесай

Бащата на Сашко: Ако детето ми е оцеляло наистина само в планината - значи е свръхчовек

" Сашко е доста по-добре. Възвръща функционалностите си. Много по-розови са му бузките и ръчичките, Пие непрекъснато вода. Чакаме да го зареждаме, защото това би трябвало да стане последователно. Той е на системи и към момента е доста изтощен. Но се съвзема ”. Това съобщи пред бащата на 12-годишният Александър.

Той акцентира, че в случай че детето му е оживяло в действителност единствено в планината - значи е свръхчовек. " Ако това се потвърди, то това надвишава моите показа за неговите благоприятни условия ". Александър Цветанов благодари на спасителите, като ги назова " доблестни мъже с големи сърца, които са му върнали живота ". 

" Моментът, в който видях, че Сашко е жив и диша. Това е моментът, който ми се е запечатал най-силно в съзнанието. И моментът, в който видях, че си поема въздух ", съобщи пред NOVA Веселин Георгиев, доброволецът разкрил изчезналия от 9 дни Александър от Перник.

По думите му той 5 минути не е могъл да повярва, че това е търсеното дете. „ Радвам се, че сбърках и че не бях прав, тъй като в началото имах вяра, че той толкоз дълго време не може да оцелее самичък в планината. Застанах и се подготвях душевен да отида до него, когато в началото го забелязах ”.

Мястото, в което е открит Сашко е с сложен достъп. „ Имаше шубраци с пролуки сред тях. Така го забелязах ”, описа Веселин.

Директорът на ПСС Емил Нешев разкри детайлности от самото търсене. „ Получихме информация, че има възможност по-рано да се е случило всичко. В смисъл детето да не е изчезнало в часа, в който беше оповестено в началото. Тоест – той е имал повече време в светлата част на деня, с цел да се придвижи. Когато приключихме работата си на терен в понеделник, казахме на служителя на реда, който координираше дейностите на терен, че желаеме ориентир. Бяхме претърсили много просторен регион, само че бяхме оставили южните скатове като по-невъзможни, тъй като за по-трудно проходими ”.

След това спасителите сравнили траклоговете от GPS-ите. „ Сравнихме данните и видяхме кои елементи не са обходени. След това започнахме методично да обхождаме региона. Със сигурност това място е обходено. Имаше ужасно доста доброволци и спасители на терен ”, акцентира той.  И добави: „ Може би огромният брой хора да е изплашил детето и то да се е скрило ”.

„ Имаше доста хора в ниската част на региона ”, удостовери и доброволецът Милко Михалков.

И тримата спасители бяха безапелационни, че детето е било единствено в планината през всички дни на изгубването си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР