Саша Скочиленко беше арестуван след протест срещу войната в Украйна.От

...
Саша Скочиленко беше арестуван след протест срещу войната в Украйна.От
Коментари Харесай

Русия иска 8-годишен затвор за художник, който протестира срещу войната в Украйна

Саша Скочиленко беше задържан след митинг против войната в Украйна.

От ДАША ЛИТВИНОВА Associated Преса 8 ноември 2023 година, 9:57 ч.

ТАЛИН, Естония -- Руските управляващи желаеха в сряда осем години затвор за художник и музикант, който беше вкаран в пандиза, откакто приказва против войната на Москва в Украйна.

Саша Скочиленко беше задържана в родния си Санкт Петербург през април 2022 година по обвиняване в разпространяване на погрешна информация за военните, откакто размени етикетите с цените в супермаркетите с антивоенни лозунги, оскърбяващи инвазия.

Нейният арест беше осъществен към месец откакто управляващите одобриха закон, който дейно криминализира всяко обществено изложение по отношение на войната в Украйна, което се отклонява от формалната линия на Кремъл. Законодателството беше употребявано в необятно публикувани репресии против опозиционни политици, деятели за правата на индивида и елементарни руснаци, критикуващи Кремъл, като доста от тях получиха дълги присъди затвор.

Скочиленко е изправено пред съда и обвиняването изнесе заключителни причини в сряда, като изиска от съда да я осъди и да я осъди на осем години затвор. Независимият съветски новинарски уебсайт " Медиазона " цитира думите на Скочиленко, че е " в потрес " от тежестта на желаната присъда.

33-годишният е арестуван в следствения арест близо 19 месеца. Тя се е борила заради няколко здравословни казуса, в това число присъщ сърдечен недостатък, биполярно разстройство и целиакия, изискващи безглутенова диета, сподели сътрудникът й София Суботина пред Асошиейтед прес.

Почти ежедневните правосъдни съвещания през последните месеци оказват спомагателен напън върху Скочиленко - натовареният график постоянно й пречи да получава храна. В един миг съдията извика кола за спешна помощ в съда, откакто тя се разболя, като сподели на съда, че това е вторият й следващ ден без храна. На друго съвещание тя избухна в сълзи, откакто съдията отхвърли молбата за отмора, с цел да може да яде или най-малко да употребява тоалетната.

Най-известната правозащитна група в Русия и притежател на Нобелова премия за мир за 2022 година, Мемориал, разгласи Скочиленко за политически пандизчия.

Според OVD-Info, друга видна правозащитна група, която следи политически арести и дава правна помощ, общо 19 834 руснаци са били задържани сред 24 февруари, когато войната стартира, и края на октомври 2023 година за изявление или проява против войната.

Близо 750 души са изправени пред наказателни обвинявания за своите антивоенни позиции, а над 8100 са изправени пред дребни обвинявания в дискредитиране на армията, наказуеми с санкция или къс престой в пандиза.

Свързани тематики

Водещи истории

Измама на Тръмп експериментален блог онлайн: Иванка Тръмп споделя s

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР