Съседските спорове са ежедневие в много жилищни блокове, често без

...
Съседските спорове са ежедневие в много жилищни блокове, често без
Коментари Харесай

Съседски войни в Тракия! Обитатели на блок 82 спорят за камери, беседка и общата стаичка

Съседските разногласия са всекидневие в доста жилищни блокове, постоянно без значение от етажността и броя на фамилиите, които живеят в тях. Не са редки случаите обаче когато свадите ескалират и не рядко прерастват в експанзия. 
Прочетете още
Типичен образец за сходен спор са връзките в блок 82 „ В ” в ЖР „ Тракия ”.  Драмата стартира преди няколко месеца, когато част от живеещите в постройката вземат решение да употребяват обща стаичка, намираща се под блока. Тя обаче е към този момент е окупирана от съседът им Любомир, който не им разрешава да употребяват помещението. Според хора от блока същият човек употребява ток на блока, който не заплаща и не внася съответната такса за помещението.

„ Г-н Петков счита, че съответното помещение му е отдадено чартърен пожизнено. Той би следвало да заплаща сумата от 20лв. на месец, а постоянно дава по-малко с аргумента, че с цел да се отваря вратата на входа се употребява от неговия електромер, а не е по този начин. Към момента съседът ни дължи 135 лв. от наеми на въпросната стая, само че не ги заплаща, ” описа пред медията ни касиерката на блока Теодора, която постоянно има разногласия с въпросния господин.

Някои от съседите в блок 82 споделят, че беседката пред жилищната постройка се заключвала, а ключът към нея стои в един човек, който го дава на който реши. " Въпреки всеки е дал своята вноска за построяването на беседката, ние нямаме достъп до нея ", възмущават се те. Живеещите стачкуват и против поставените видеокамери на входа. Според тях, те са сложени от няколко души от блока, без да е поискано единодушието на останалите. 

Във връзка с това деяние е било направено общо заседание, като съседите поискали демонтирането им, само че без резултат. През септември месец още веднъж е извършено общо заседание и е била подхваната тематиката за въпросните видеокамери, само че трите лица, виновни за слагането им, изрично са отказали да дадат достъп до записите на съседите, а камерите и до днешна дата действат. В ЗУЕС обаче е записано, че с цел да се подхваща този акт, е належащо да бъде направен протокол, подписан от 100% живеещите и всички да имат достъп до записите, а по думите на съседи това не е изпълнено. Хората от блока са подали тъжба и до Комисията за отбрана наличните данни, която е излязла с решение записващите устройства да бъдат спрени.

„ Въпросният господин Любомир беше касиер през 2017 още, само че тогава всичко беше прикрито от нас, не знаехме с какви суми разполага касата на блока. След това пое като касиер Теодора, като тя е доста виновен човек и показва и среща блока с всяка сума защо е изхарчена. На нас ни писна да бъдем следени посредством видеонаблюдение срещу нашето единодушие и да не използваме местата, които се поставят на всеки един от блока ”, описа жена от жилищната постройка.

„ Любомир Петков се държи се като притежател на блока ”, прибавят още от постройката.

Любомир Петров има друго пояснение напрежението в блока. Според него, унизеният от съответни съседи е самият той. Мъжът описа, че е имал скандал със собствен комшия, който му отправял закани и това е една от причина за слагането на камерите. Млад мъж от блока обаче твърди, че е бил атакуван с нож в асансьора на входа, за което е подал тъжба в Пето районно. Христос се е обърнал към полицията, а сега води дело против Любомир Петков точно поради това рисково сдърпване.

  " Относно камерите, те са в прорез с всеки закон, тъй като самият аз не се е подписвал, че съм склонен за слагането им ", показа Христос.

 Темата с видеонаблюдението Любомир разяснява, като сигурност за блока, с цел да се предотвратят обири. Пред TrafficNews мъжът показа тетрадка, на която има единодушие с подписи на съседи от входа. Някой от тях разясняват, че не знаят за какво са се подписал и визират, че Любомир непрекъснато е обикалял с тетрадка за подписи.

Петров отхвърля обвиняванията, че беседката е с стеснен достъп. Твърди, че отказвал даване на ключа за мястото, единствено в случай че някой е чоплил семки и е замърсявал. Той добави още, че съгласно него преди месеци някой е нарязал найлона, с който е обгърната беседката, като подозира някой от съседите. Относно дължимата сума за стаичката Николай загатна, че се е опитал да си заплати посредством различен комшия, с цел да не се засича с касиерката и да не стават спорове, само че тя е отказала парите преднамерено, съобщи Петров. Според него и сегашният претендент за домоуправител Марин Чонов, стаичката, която Любомир употребява е на друг електромер и не подвига цената на общия ток на блока, както настояват някои от съседите. 

„ Не знам за какво някой ще алармира за Любомир. От толкоз години живее в блока  и в никакъв случай не е търсил спорове  Помага на всеки в постройката, даже и на възрастните дами ”, твърди Чонов пред медията ни.  

TrafficNews ще продължи да следи спора в жилищната постройка и неговото разрешаване! Надяваме се то да е спокойно, без да се стига до ексцесии, каквито случаи следим в последно време. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР