Съседните на Украйна държави се готвят да приемат бежанци. Все

...
Съседните на Украйна държави се готвят да приемат бежанци. Все
Коментари Харесай

Съседните на Украйна държави се готвят да приемат бежанци

Съседните на Украйна страни се готвят да одобряват бежанци. Все още не е явен броят на цивилните жертви от сутринта до през днешния ден.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 821
,,Tова е Северодонецк. Това нормално е многолюден град. Сега може да видите какъв брой празни са улиците. Вчера и оня ден тук трафикът беше доста засилен. Сега има големи опашки пред банкоматите. Хората теглят колкото пари е допустимо, тъй като се опасяват, че градът може скоро да бъде нападнат``, коментира кореспондентът на италианската телевизия РАИ Ема Фaрне.

Европа не е виждала такава вълна от бягащи от спор на Стария континент от 70 години насам - километрични тапи, опашки пред бензиностанциите и на автогарите.  

Тази заран видяхме огромна детонация, сега е по-спокойно. Хората купуват автобусни билети, само че сега има спекулации и цените са 10 пъти по-високи. Вече имаме вести за цивилни жертви, добави журналистката.

След сирените и детонациите доста хора потърсиха леговище в станциите на метрото. Засега евакуацията е невъзможна по въздух, тъй като въздушното пространство над Украйна е затворено.

Засега не виждам суматоха по улиците, само че във въздуха се усеща огромна паника. Има опашки пред банкоматите - пред някои повече, пред други по-малко. Виждат се хора, които носят багаж и дружно с околните си които желаят да изоставен, сподели пред bTV журналистът Володимир Петров.

Държавите, граничещи с Украйна на Запад, се приготвят за бежанска вълна. Молдова разгласи подготвеност да одобри към 200 хиляди украинци, Полша - най-малко един милион. Страната към този момент е дом на към два милиона украинци, доста от които са се преместили след спора от 2014 година
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 821  От Министерство на външните работи с значима информация за всички българи, които желаят да се изтеглят от Украйна От Министерство на външните работи с значима информация за всички българи, които желаят да се изтеглят от Украйна  Британският външен министър: Русия въобще не бе съществено ангажирана с дипломацията Британският външен министър: Русия въобще не бе съществено ангажирана с дипломацията  Съветник в президентството в Киев: Русия желае да завземе част от територията на Украйна и да дестабилизира властта у нас Съветник в президентството в Киев: Русия желае да завземе част от територията на Украйна и да дестабилизира властта у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР