Със звук, цвят и слънчево време творческата резиденция на Дарик

...
Със звук, цвят и слънчево време творческата резиденция на Дарик
Коментари Харесай

Любомил Драганов: Истинските неща издържат на времето

Със тон, цвят и слънчево време креативната резиденция на Дарик радио край брега на морето в Приморско е в разгара си. 13 ярки имена на актуалното образно изкуство влизат в 24-то издание на пленера, а всеки един от тях е осъществил знакови изложения през миналите девет месеца.

Сред тях е Любомил Драганов, който макар известните си планове в монументалните изкуства, за първи път взе участие в „ Звук и Цвят “, освен това с акварел и акрил.

За преплитането на разнообразни материали в една концепция, за грозната вълна в модерното изкуство и за пленера като прекарване с история, ЛюбомилДраганов, беседва Дияна Бедросян от Дарик Бургас. Чуйте в звуковия файл:

„ Аз съм извънредно благополучен да вземам участие в този пленер. Преди да дойда Доротея Михова ми даде каталогът за годишнината от организирането на „ Звук и Цвят “. Той е в действителност много респектиращ, със наличието на творбите в него и създателите, които са взели участие. За мен това е доста съществено събитие, имайки поради продължителността и създателите, които са взели участие. Екипът е селекциониран доста добре и това се усеща още с първите усещания, диалозите и ситуацията измежду, която поддържаме връзка. Уверен съм, че резултатът ще бъде доста добър “, показа Любомил Драганов.

По думите му, художникът не би трябвало да се обляга напълно на стилните талази в изкуството, изключително на тези, построени на повърхностна основа.

„ В множеството случаи сме очевидци на течения, които взимат връх, тъй като са по-лесни за правене и се котират всеобщо. Според мен един сериозен създател, създател би трябвало да върви по личната си линия, да цени това, което почита - усета, естетиката… всички тези неща. Не бива да се поддава на някакви комерсиални, по-повърхностни талази. Според мен единствено същинските неща устоят на времето “, сподели още той.

Любомил Драганов е доцент, катедра „ Стенопис “ към Национлната художнествена академия в София, лекар е по изкуствознание и изобразителни изкуства. Член на Съюза на Българските художници.

В неговата креативна биография влизат десетки планове, част от тях, свързани с значими културно-исторически обекти в страната.

Името му е част от селекцията в 24-тото издание на пленера на Дарик радио " Звук и Цвят ", дружно с още дванадесет изявени български създатели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР