Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря приключи Празникът

...
Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря приключи Празникът
Коментари Харесай

С пейзажи от фойерверки приключи Празникът на Асеновград

Със зрелищно 3D mapping show и празнична заря завърши Празникът на Асеновград в неделната вечер. Тържествено той бе открит с авторски театър на удостоената със званието „ Почетен жител “ през предходната година Виолета Стамболийска.
Мултимедийното показване „ Духът на времето” върна асеновградчани във вековете на Асеневите борби. Разказа за благосъстоянията и хубостите на града и покрайнините му. Припомни и разкри забравени и малко познати исторически обстоятелства. Тържествата във връзка Празника на Асеновград продължиха още на идната заран. На публична гала в църквата на Асеновата цитадела, удостоени със званието „ Почетен жител “ тази година бяха артистът Иван Иванов и писателят Петър Динчев. От Крепостта последва обичайното шествие до паметника на Цар Иван Асен II, пред който жители и публични лица сервираха цветя и венци.

С празнично слово на площад „ Академик Николай Хайтов “ кметът лекар Емил Караиванов приветства асеновградчани и посетители на града. Междувременно, Градският парк на Асеновград се бе трансформирал в голяма занаятчийска работилница. На панаира там можеха да се видят ръчно направени дървени и глинени произведения, сладки изкушения и станимашки сармички, бижута и други.

Голямото празнуване приключи на Централния площад в града с етно-джаз музикален театър и концерт на поп изпълнителите Борис Солтарийски и Невена Цонева. Освен познатите ритмични части, те предложиха на публиката и песента на Емил Димитров „ Моя страна “, която асеновградчани пяха с цялостно гърло. Краят на Празника впечатли с 3D mapping show, изпълнено върху постройката на Общината, и пейзажи от фойерверки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР