Със зрелищни експерименти стартира научният фестивал във Варна. Второто издание

...
Със зрелищни експерименти стартира научният фестивал във Варна. Второто издание
Коментари Харесай

Със зрелищни експерименти стартира научният фестивал във Варна

Със зрелищни опити започва научният фестивал във Варна. Второто издание на форума ще продължи до 29 октомври. Пълната стратегия с многочислени събития ще се организира от 26 до 29 октомври във Фестивалния и конгресен център, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Още от сутринта огромни групи възпитаници наблюдаваха с интерес част от деянията в богатата учебна стратегия на феста.

Официално начало на фестивала даде ръководителят на Фондация „ Красива просвета “, която провежда събитието, Ивайло Славов. Той съобщи, че в идващите четири дни ФКЦ ще бъде същински дом на науката и технологиите и под покрива му ще се случат над 100 събития.

„ Надявам се да бъде същите вдъхновители за вас, както за мен в миналото е била моята учителка по химия Антоанета Хинева от Математическата гимназия във Варна “, сподели създателят на Университета за деца Явор Киряков преди показване на два опита.
„ В химията след 9. клас се приказва за натриев разтвор в течен амоняк, само че това в никакъв случай не се демонстрира на никое място, тъй като е малко комплицирано за проявление – изключително, в случай че се прави в дребна епруветка, където никой не може да го види. Целта на цялото събитие „ Мъничка просвета “ е да гледаме от близко такива комплицирани опити. Децата видяха още по какъв начин йод се разтваря в разнообразни разтворители, по какъв начин се трансформира цвета, тъй като деца от 5 клас нагоре учат за смеси и за разтвори, само че рядко се приказва за какво от време на време разтвор на едно и също него в разнообразни разтворители е друг. Видяха и горене на стоманена вата “, изясни лекторът от „ Мъничка просвета “ Наско Стаменов. Той е преподавател по химия в НПМГ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР