Със значителен 24-часов обем на търговия, възлизащ на $3.3 милиарда,

...
Със значителен 24-часов обем на търговия, възлизащ на $3.3 милиарда,
Коментари Харесай

Криптовалути на стойност $91 милиарда, обявени от SEC за ценни книжа

Със забележителен 24-часов размер на търговия, възлизащ на $3.3 милиарда, група от 48 токена, които евентуално попадат в класификацията на скъпи бумаги съгласно Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), дружно има забележителна пазарна капитализация от $91 милиарда.

Списъкът включва необятно приети монети като Binance Coin ( BNB ), Cardano ( ADA ), Solana ( SOL ), Polygon ( Matic ) и Cosmos ( ATOM ) и други Важно е да се означи, че в тази компилация отсъстват съществени играчи като Биткойн , Етериум и XRP .

XRP се откроява като единствената криптовалута, която се възползва от регулаторната изясненост, предоставена от правосъдно решение. Независимо от това, предходните изказвания на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) демонстрират, че от нейна позиция всичко с изключение на Биткойн се квалифицира като скъпа книга.  

Както бе дефинирано от ръководителя на SEC Гари Генслер, “ “, като от това следва, че “ “.

В неотдавнашно правосъдно дело, заведено от SEC против Coinbase, се твърди, че 13 криптоактива дават отговор на критериите за систематизиране като скъпи бумаги.

От решаващо значение е обаче да се признае, че класификацията на SEC не е безусловно равнозначна на дефинитивна истина. В края на краищата, ролята на SEC е на федерална организация, натоварена с надзора на скъпите бумаги, а не с предписването на техните дефиниции. Експертът по крипто правно право Джон Е. Дийтън акцентира, че даже SEC признава, че единствено съдилищата имат пълномощията да удостоверяват изказванията на организацията.

Въпреки привидната изясненост, реализирана посредством решението за XRP, разграничителната линия сред скъпи бумаги и неценни бумаги остава загадъчна.  

Докато страни като Сингапур, Обединеното кралство и наскоро Европейски Съюз посредством MiCA предоставиха регулаторна изясненост за крипто сферата, Съединени американски щати към момента настояват, че “ “, както уточни Генслер.

Въпреки това наблюдаващите в промишлеността настояват, че тези насоки надалеч не са транспарантни. Главният юридически шеф на Ripple, Стюарт Алдероти, акцентира ограничавания обсег на SEC, потвърждавайки , че “ “.  

Алдероти характеризира метода на SEC към крипто регулирането като стратегическа маневра в областта на политическата власт.

Освен това Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, сподели на подкомисията на Камарата на представителите на Съединени американски щати по стоковите тържища, енергетиката и заема, че безапелационният регулаторен метод е несъответствуващ за работа с децентрализирани системи.

Според него доста от криптовалутите, в случай че не и по-голямата част от тях, не дават отговор на условията за скъпи бумаги или артикули, а по-скоро съставляват нов клас активи, който се отличава с неповторими характерности.

Вследствие на това той посочи, че първичният въпрос се състои в определянето на задачите на регулирането – дали става въпрос за отбрана на вложителите, обезпечаване на непоклатимост в границите на пазара или решение на проблеми като спазването на наказания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР