Със Зеленски днес се срещнахме в компанията на представители на

...
Със Зеленски днес се срещнахме в компанията на представители на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Днес поздравявам всички българи

Със Зеленски през днешния ден се срещнахме в компанията на представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи и той акцентира какъв брой основополагаща е позицията на България през днешния ден. Той ни благодари за трите решения, които Народното събрание взе през днешния ден, само че и си спомни за първите най-тежки дни при започване на войната какъв брой беше значима ролята на България освен откъм директната помощ, само че и в Брюксел, където нашето държавно управление предложи да се замразят съветските активи и по какъв начин това се отрази положително на Украйна, тъй като Русия нямаше цялостния си потенциал.

Това разяснява пред Нова тв Кирил Петков.

Не е  значимо толкоз какво и по кое време България е декларирала, а какво действително е направила за Украйна. Днес показахме, че България действително е мощна европейска страна, която оказва помощ, а освен дава обещание, уточни той. 

И добави, че помощта ни е в разнообразни направления - и в нуклеарната енергетика, и в европейската политика, и в обществено отношение, и във военно-техническа помощ.

Реакторите ние не им ги подаряваме, България ще получи цялостната цена, която е платила за тях, добави той.

В енергиен проект считам, че си научихме урока от газа. Русия ни спря газа и в този момент отново имаме и то на същата цена. Така че не можем да разчитаме на един снабдител единствено. Ако в този момент отново разчитаме единствено на съветски реактор и съветско гориво, отново ще изпаднем в същата с итуация като с газа и този снабдител още веднъж може да употребява енергетиката като оръжие в комфортен за него миг, уточни Петков. 

Влизането на Украйна в НАТО е подкрепено от Народното събрание след привършване на военния спор. Уточнявам го, тъй като през днешния ден отново слушах " Възраждане " с техните лъжливи тези, че надали не по време на войната това ако  се случи, ще въвлече България във война. Това няма да се случи. И през днешния ден още веднъж виждаме, че Украйна има полезности доста близки до европейските и до НАТО и принадлежи към тези съюзи, а не към остарелия си съюз с Русия, уточни той.

Искам да поздравя всички българи, тъй като през днешния ден се върнахме на международната сцена с горделивост и един от международните водачи просто ни благодари, приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР