Със заупокойна молитва в памет на загиналите войни и опълченци

...
Със заупокойна молитва в памет на загиналите войни и опълченци
Коментари Харесай

Поклон пред героите на Освобождението

Със заупокойна молитва в памет на починалите войни и опълченци за освобождението на България и молебен за здраве и благополучие стартира честването на Националния празник в Шумен.

Църковната работа беше отслужена от архиерейския наместник отец Димитър в храма „ Свето Възнесение Господне “.

На церемонията участваха кметът на община Шумен Любомир Христов, ръководителят на Общинския съвет Ася Аспарухова, регионалният шеф Владимир Йолов, зам.-областният шеф Николай Колев, началникът на Военното окръжие в Шумен подполковник Георги Георгиев, представители на общинското управление, представители на културни, просветни, военни организации и жители.

В словото си към присъстващите отец Димитър съобщи, че Трети март е една особена дата за нас българите. Дата, на която се прекланяме пред подвига на всички герои, жертвали живота си по бойните полета, с цел да пристигна толкоз мощно мечтаната независимост на нашето родно място. По думите му, с изключение на да отдадем респект към заслужителите ни предшественици, наш дълг е и да помним техните завещания, с цел да ги предадем на идващите генерации.

След църковната работа пред паметните плочи на българските опълченци и капитан Колесников в двора на храма бяха поднесени венци и цветя в символ на благодарност. През целия ден венци и цветя ще бъдат сложени и пред всички монументи в общината, издигнати в памет на починалите за освобождението на България.

Кулминацията на честването в Шумен е тържествената заря-проверка, която ще се състои довечера, от 18.30 часа, на площад „ Кристал “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР