Със затоплянето на времето започва и атаката на нови вируси.

...
Със затоплянето на времето започва и атаката на нови вируси.
Коментари Харесай

Чакат ни валежи и захлаждане, атакуват и нови вируси

Със стоплянето на времето стартира и офанзивата на нови вируси. Това сподели пред проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. " Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица ", сподели той, само че изрично удостовери, че не се чака нова грипна вълна.
 

" Все още има слаба циркулация на грипни вируси . Ние сме от страните в Европа, които имаме минимум грип сега. Последната 10-а седмица, която отчетохме на годината е обвързвана с много понижаване на случаите на грип. В момента обръщаемостта за здравна помощ е присъщата за късната пролет - не са повече от 5000 до 7000 души болните. Със сигурност можем да кажем, че грипната зараза е отминала и към този момент не чакаме втора грипна вълна ", изясни проф. Кантарджиев.
 

Температурите в идващите дни ще са по-скоро като за късна пролет, заяви синоптикът Анастасия Стойчева . Днес оптималните стойности съвсем в цялата страна ще надвишават 20 градуса. Заедно с топлото време за началото на пролетта обаче март ни сервира и повече превалявания.
 
 Thinkstock/Getty Images

" През седмицата времето ще се поправи и температурите, както утринните, по този начин и оптималните , ще станат близки или нормални за средата на март . Няма да минем без превалявания. Тази нощ и на следващия ден през страната ще премине леден атмосферен фронт, който ще намали тези температури. От запад на изток съвсем на всички места ще превали дъжд, единствено по най-високите елементи на планините - сняг ", съобщи тя.
 
В идващите дни ни чакат и нови превалявания.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР