Със затоплянето на времето все по-често мислим за море. Колко

...
Със затоплянето на времето все по-често мислим за море. Колко
Коментари Харесай

Евтино море - до края на април

Със стоплянето на времето все по-често мислим за море. Колко по-скъпа ще бъде лятната почивка по отношение на предходната година?

Заради мощния летен сезон предходната година, множеството хотели изтеглиха огромните отстъпки за ранни записвания до края на март. До 30 април към момента можем да се възползваме от по-ниски цени, само че единствено с 10%, осведоми бТВ.

„ Предлагаме разнообразни типове бонуси, да вземем за пример плащате за 6 нощувки, а ползвате 7, или плащате за 12 и ползвате 14 нощувки ”, изясни Анна Касикова – изпълнителен шеф на компания, ръководеща хотели.

Продажбите за най-атрактивните хотели за юли и август към този момент са спрени, признават туроператорите. Легловата база е резервирана от организации, водещи най-вече непознати туристи.

„ Цените по отношение на предходната година са се нараснали в порядъка на 10 до 20%. Всичко това се дължи на положителната претовареност от предходната година. Ако би трябвало да почиват през юни в 3-звезден хотел ще е от порядъка на 50-60 лева на човек на вечер ”, разяснява Надежда Ниетреста – шеф на туроператорска организация.

Ако обаче изберете юли-август нощувка в тризвезден хотел излиза сред 70 и 100 лв., а в четиризвезден сред 100 и 140 лева на човек олинклузив.

„ Може и много по-евтино да се откри, само че там е компромис с базата, с качеството, с хигиената, с местоположението, ще е много по-далече от морето ”, разяснява Павлин Косев – варненска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Ако можете да си позволите по-луксозна отмора, нощувка със закуска в 5-звезден комплекс като този ще ви коства по 100 лева на вечер.

Все повече българи удължават ваканцията и към този момент почиват не 5, а 7 или 10 дни. Други пък се връщат на морето по няколко пъти за дълъг уикенд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР