Със затопляне на времето загрубелите пети се превръщат в проблем.

...
Със затопляне на времето загрубелите пети се превръщат в проблем.
Коментари Харесай

Напуканите пети алармират за хормонални проблеми

Със стопляне на времето загрубелите пети се трансформират в проблем. Преди да ги изгладите, е добре да знаете за какво са в това положение

Недостатъчното навлажняване и неналичието на грижи не са единствената причина. Петите загрубяват и като разследване от хормонални проблеми, нарушена работа на ендокринната система. Неправилно действие на стомаха или неприятно кръвообращение в краката също води до загрубяване на кожата. Особено изразено е при варикоза.

Ако петите не загрубяват от болест, може да решите казуса с домашни маски. Започнете с ежедневната хигиена – използвайте хидратиращ сапун, след него нанасяйте специфичен подхранващ крем за пети.

Поне един път в седмицата правете надълбоко разчистване със скраб за крайници

Така ще отстранявате загрубялата кожа. Може да си го приготвите и сами, като смесите морска сол с кисело мляко. Леко загрейте на водна баня и втривайте добре по ходилата 5-6 минути. На почистените крайници сложете маска. Леко загрейте зехтин и намажете ходилата. Обуйте памучни чорапи и спете по този начин. Маслото съдържа огромно количество потребни субстанции и е измежду най-ефективните средства при суха и загрубяла кожа.

Презрелите кайсии са потвърдено средство за изглаждане на петите. Ефектът се дължи на плодовите киселини. Намачкайте ги и разнесете пюрето щедро по ходилата. Измийте след 30-40 минути и сложете подхранващ крем.

Синята глина е измежду най-ефективните при този проблем

Може просто да я разтворите на каша с топла вода или да добавите разнообразни масла, да вземем за пример зехтин, от лайка или от невен. Маската се измива след цялостното изсъхване на глината.

Смес от настъргана ябълка и сок от алое се оправя чудесно с напукани пети. Нанесете щедро и покрийте с найлон. Измийте след 25-30 минути и намажете подхранващ крем.

Добър е резултатът от маската с 1 жълтък, сока на половин лимон и 1 с.л. овесено брашно. Дръжте гъстата каша 35-40 минути. Измийте и намажете ходилата със зехтин за нощта.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР