Със застудяването и снега отново идва опасността за пешеходците от

...
Със застудяването и снега отново идва опасността за пешеходците от
Коментари Харесай

Ледените висулки - опасност за пешеходците

Със захлаждането и снега още веднъж идва заплахата за пешеходците от ледените висулки по покривите на постройките. 

И тази зима по традиция на дневен ред стои въпросът кой е виновен за почистването им, предава Българска национална телевизия. 

Задължение да ги отстранен имат притежателите на всички жилищни здания и търговски обекти. Иначе, за последните 48 часа " Аварийното избавително звено " към Столичната община е реагирало на повече от 100 сигнала за рискови ледени блокове. 

Съветът за пешеходците е да вървят по-далеч от високите здания, в случай че е допустимо, макар че е мъчно поради колите. Висулки има по постройките както в жилищните квартали, във вътрешно кварталните улици, по този начин и по огромните оживени булеварди. 

Българска национална телевизия показва, че при инспекция излиза наяве, че доста по-съвестни се оказват притежателите на търговски обекти. Причина вероятно са санкциите, които ги грозят, при положение, че не са почистили пред магазина или офиса си. А това, което най-често стопира притежателите на жилищни здания да почистят вероятно е, че би трябвало да го създадат за лична сметка, изключително когато ледените парчета са труднодостъпни. Цената на услугата с включена вишка е приблизително сред 350 и 500 лева

Началникът на " Аварийното избавително звено " към Столичната община Красимир Димитров заяви, че единствено за последното денонощие са обработили 35 сигнала за рискови висулки. За последните 48 часа обезопасените места на територията на столицата наброяват 150.

Димитров подсети, че обвързване на притежателите е сами да обезопасят постройките и добави, че постоянно се постанова екипите на " Аварийното избавително звено " да се самосезират.

Всички жители, забелязали рискови ледени парчета, могат да подават сигнали на Спешния телефон 112, подсети още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР