Със защитни облекла са облечени само медиците от болниците, които

...
Със защитни облекла са облечени само медиците от болниците, които
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Трябват по-строги мерки, очаква се увеличаване на заразените

„ Със защитни дрехи са облечени единствено медиците от лечебните заведения, които обслужват пациенти, болни от ковид. В останалите здравни заведения екипите употребяват маски и ръкавици. Така, че не може да се каже, че лекарите от „ Пирогов “ са позволили неточност при приемането на възрастното семейство, тъй като по-късно се оказа, че пробите им за вируса са позитивни. Медицинските чиновници няма по какъв начин да знаят, че дамата, която е била призната по неотложност и интубирана, е била инфектирана. “ Така началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния спешен щаб против ковид военачалник Венцислав Мутафчийски отговори на въпрос от публицисти по време на ексклузивен брифинг дали личният състав на „ Пирогов “ не е трябвало да бъде оборудван със специфични костюми при приемането на пациентката, която по-късно умря.
Той добави, че България се намира в основата на стръмната крива, която най-вероятно ще се прояви в идващите седмици. Тогава се чака ескалиране на заболеваемостта. По думите му, българската страна работи интензивно за ограничение на болестта, като първичната концепция била да се забави влизането на вируса у нас, което е изпълнено.
Той призна, че съществуват основни недостатъци в работата и готовността на здравната система и контрола върху карантинираните жители. Това е и повода да се предложи налагането на изключителни ограничения, за институциите да разполагат с задоволителен набор от принадлежности, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. В края на брифинга бе конкретизирано, че за целия медицински личен състав в Министерство на вътрешните работи болница са обезпечени маски, които ще стигнат за 2 седмици. А до няколко дни ще бъде получена профилирана екипировка, която ще бъде задоволителна за 45 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР