Със заповед от 22 юни 2020 г. председателят на Върховен

...
Със заповед от 22 юни 2020 г. председателят на Върховен
Коментари Харесай

Ето какво установи вътрешната проверка във ВАС заради чатовете между секретаря на президента и Пламен Бобоков

Със заповед от 22 юни 2020 година ръководителят на Върховен административен съд разпореди да бъде осъществена вътрешна инспекция по случая с разследваната от Прокуратурата на Република България връзка сред лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov “ и лице с букви П.Б.

Извършен беше обширен разбор на наличните данни, който демонстрира, че достъп до необявеното решение на електронен и/или книжен притежател е имал с изключение на съдийският състав по дело № 11413/2018 година, и правосъдни чиновници, на които е предоставено администрирането на делата и техническата поддръжка на деловодната система.

По този случай е формирано досъдебно наказателно произвеждане на Специализираната прокуратура. Върховният административен съд оказва цялостно подпомагане, като са показани всички изискани от Прокуратурата документи.

Върховен административен съд с вътрешна инспекция поради чатове сред секретаря на президента и Пламен Бобоков

Върховният административен съд се надява, че ще бъде открит съответният причинител, по отношение на който ще бъде осъществена идната се дисциплинарна отговорност. Твърдо заявяваме, че до момента в който не бъде разпознат фактическият причинител, всяко подстрекателство за съпричастност на магистрати и чиновници от Върховния административен съд към теча на информация, е преднамерено и безпочвено.

Случаят е мотив в най-бърз порядък да бъдат подхванати спомагателни ограничения за повишение на равнището на осведомителна сигурност във Върховния административен съд, които да подобрят софтуерната отбрана на информацията от непозволен достъп, потребление, откриване, увреждане, смяна, обзор, запис или разрушение, оповестяват от пресцентъра на Върховен административен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР