Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев на територията на

...
Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев на територията на
Коментари Харесай

Село под карантина след заповед на здравния министър

 Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев на територията на с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, се вкарват строги противоепидемични ограничения, считано от 00:00 часа на 15.04.2020 г. В заповедта на здравния министър се споделя:

I. Въвеждам следните противоепидемични ограничения на територията на с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, считано от 00.00 часа на 15.04.2020 година:

1. Забранявам влизането и излизането от с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора на всички лица, пребиваващи на територията на обитаемото място.

2. Лицата с непрекъснат или сегашен адрес в с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, които се намират отвън обитаемото място, могат да се приберат по домовете си в период до 20.00 часа на 15.04.2020 година

3. Изключение от възбраната по т. 1 се позволява единствено във връзка с чиновници на районните здравни инспекции, чиновници на органите на Министерство на вътрешните работи и медицински експерти от центровете за незабавна здравна помощ или други лечебни заведения, фармацевти и помощник-фармацевти.

4. Лицата по т. 1 и 2 се смятат за сложени под карантина с актуалната заповед за период от 14 дни. Същите не могат да напущат домовете си, с изключение на за доставяне с хранителни и лекарствени артикули, услуги на банки или при нужда от здравна помощ.

5. Лицата по т. 1 и 2, които се нуждаят от здравна помощ се свързват по телефона с общопрактикуващия си доктор или в случай че нямат подобен с Регионална здравна инспекция- Стара Загора, от където ще получат инструкции съгласно случая.

6. Дейност на територията на с. Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, могат да реализират единствено лечебните заведения и магазините за хранителни артикули при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия, в това число стерилизация, проветряване и инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав, обезпечаване на персонални защитни средства и недопускане до работа на чиновници с прояви на остри заразни болести.

7. Влизането и излизането на коли, обслужващи витално значими действия като водоснабдяване, електроснабдяване, доставяне на питателните магазини, лечебните заведения, както и оператори на електронна съобщителна мрежа, се позволява единствено през особено основаните пропускателни пунктове и след позволение от органите на държавния здравен надзор и регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

II. Заповедта да се заяви на Регионална здравна ревизия – Стара Загора, съответната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи и кмета на с. Паничерево за осъществяване и реализиране на надзор върху осъществяването на разпоредените ограничения.

III. Кметът на община Паничерево да оповести по подобаващ метод актуалната заповед на всички заинтригувани лица, като обърне внимание на наказателната отговорност по член 355 от Наказателния кодекс за неспазване на актуалната заповед.

IV. Мерките по актуалната заповед са в действие до експлицитната им анулация или смяна.

Припомняме, че по-рано денем от болница в Стара Загора избяга пациент, който няколко дни е бил на лекуване за ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР