Със заповед на Столичната община е прекратено провеждането на Луковмарш“

...
Със заповед на Столичната община е прекратено провеждането на Луковмарш“
Коментари Харесай

Столичната община спря провеждането на несъгласуван „Луковмарш“ пред НДК

Със заповед на Столичната община е прекъснато провеждането на „ Луковмарш “ на 10 февруари 2024г. в София, оповестиха от Столичната община.

Заповедта е издадена откакто от Столична дирекция на вътрешните работи е получено съобщение до кмета на Столичната община, че в региона на НДК се събират представители на уредника и техни последователи за осъществяване на декларирано мероприятие - шествие, което не е в съгласие от Столичната община. Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се приключва, а Столична дирекция на вътрешните работи би трябвало да подхващат нужните дейности, според член 13, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите за обезпечаване на публичния ред.

От Столична община е в съгласие единствено провеждането на гала на ул. „ Тракия “ 1, откакто заповедта за възбрана за осъществяване на шествието бе обжалвана от уредника и анулирана от Административен съд – София град.

Според уредниците на „ Луковмарш “ днешната порява е била подготовка за същинското шествие на 17 февруари. „ В отговор на репресиите взехме решение, че който не желае един „ Луковмарш “, ще получи цели няколко “, пишат уредниците в обществената мрежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР