Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев на длъжността заместник-председател

...
Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев на длъжността заместник-председател
Коментари Харесай

Главчев назначи нов заместник-председател на ДАТО

Със заповед на служебния министър председател Димитър Главчев на длъжността заместник-председател на Държавна организация „ Технически интервенции ” е назначен Емил Тодоров, оповестяват от пресслужбата на Министерския съвет. 

Със същата заповед е освободен актуалният заместник-председател на ДАТО Димитър Костов. 

Според информацията на кабинета Тодоров има дълготраен опит в сферата по отбрана на националната сигурност. Работил е както в Държавна организация „ Технически интервенции ”, по този начин и в Държавна организация „ Национална сигурност ”. Завършил е счетоводство и надзор в УНСС, придобива образователно-квалификационна степен „ магистър ” по специалността „ Национална сигурност ” в УНИБИТ.

Основните функционалности на ДАТО са свързани с дейно събиране на информация, добита на съображение Закона за специфичните разследващи средства и правене на материални доказателствени средства за противопоставяне на трансграничната, тежката и проведена престъпност и тероризма.

В осъществяване на основните си задания организацията обезпечава оперативно-издирвателните и разследващи структури, органите на досъдебното произвеждане и съда с информация, получена от използването на специфични разследващи средства при прецизното съблюдаване условията на нормативните актове, регламентиращи тази активност.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР