Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев са назначени трима

...
Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев са назначени трима
Коментари Харесай

Главчев назначи трима заместник-министри - в МВР и Министерството на правосъдието

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев са назначени трима заместник-министри. Това оповестиха от държавния пресцентър.

 

В Министерството на вътрешните работи (МВР) поста поемат Стоян Темелакиев и Тони Тодоров. Стоян Темелакиев към този момент е заемал два пъти длъжността заместник-министър на вътрешните работи, надлежно в интервала декември 2021 година – август 2022 година и юни – ноември 2023 година Кариерата му е напълно в системата на Министерство на вътрешните работи, изпълнявал е и длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи през 2021 година Той е магистър по право от Югозападния университет „ Неофит Рилски “. 

 

Тони Тодоров също е дълготраен чиновник в Министерство на вътрешните работи. Той работи в системата близо 20 години, като поредно е заемал изпълнителски и управителни служба. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ от Националния боен университет „ Васил Левски “ в Шумен. 

 

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Кирил Ценкин и Ивелина Дундакова.

 

Първият е някогашен охранител на Кирил Петков от времето, в което Петков беше министър председател и съгласно вътрешният министър Калин Стоянов е бил налаган в този момент персонално от водача на Политическа партия за началник на предизборния щаб в Министерство на вътрешните работи. Ценкин често беше даван като образец от водача на ГЕРБ Бойко Борисов като предопределение на Кирил Петков и по какъв начин той слагал на такива основни места охранителя си. Дундакова пък беше предлагането на ПП-ДБ да заеме мястото на Калин Стоянов като министър при договарянията за ротацията.

 

В Министерството на правораздаването длъжността заместник-министър заема Спаска Кинчева. В интервала от 2019 година до 2023 година тя е заемала поста на завеждащ отдел 02 „ Досъдебен “ във Върховната прокуратура. Преди това, от 2016 година до 2019 година е прокурор в отдел 01 „ Специализиран “ на Върховната касационна прокуратура. Била е също прокурор при Софийската районна прокуратура, Софийската градска прокуратура и при Апелативната прокуратура във Велико Търново. 

 

В Министерството на правораздаването  от постовете си са освободени досегашните заместници Емил Дечев и Юлия Ковачева.

 

Служебният кабинет с министър-председател Димитър Главчев встъпи в служба на 9 април. Вчера бяха назначени и трима заместник-министри на финансите: Методи Методиев, Стефан Белчев и Мартин Дановски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР