Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени нови трима

...
Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени нови трима
Коментари Харесай

Премиерът назначи още трима заместник-министри

Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени нови трима заместник-министри, оповестява държавната осведомителна пресслужба.

Андрей Цеков става заместител на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Правителствената осведомителна пресслужба го показва като магистър по " Право ", приключил Софийския университет " Св. Климент Охридски ", като има и следдипломна подготовка по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в " Защита на конкуренцията " в Amsterdam Law School, Нидерландия, както и следдипломна подготовка по Стратегическо ръководство - Специализирана стратегия за висши управнически фрагменти към Станфордския университет, Съединени американски щати.

Твърди се, че Цеков има опит в региона на ръководство и надзор на капиталови планове в проектирането и строителството, администриране на строителни контракти, ръководство на искове и разрешаване на разногласия в капиталовия развой и защита на конкуренцията. " Бил е член на Управителния съвет (2014 - 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 - 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на планове в строителството (2015 - 2021 г.) ", оповестява още пресслужбата.

Карина Ангелиева става заместител на Даниел Лорер в Министерството на нововъведенията и растежа. Тя по време на ръководството на ГЕРБ (от септември 2018 г.), като от служба в първото служебно държавно управление, назначено от президента Румен Радев.

Правителствената осведомителна пресслужба оповестява, че Ангелиева има магистърски степени по европейска интеграция и модерна история от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Още през 2001 година почнала работа в Министерството на образованието, а от 2008 година до 2013 година е била шеф на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, специалист " Управление на планове " в СУ " Св. Климент Охридски " и координатор в Агенцията за стабилно развиване. Била е и консултант към Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз в Брюксел в бранш обучение, научни проучвания и нововъведения.

Третият новоназначен зам.-министър е Димитър Данчев . Той е част от кабинета на Корнелия Нинова в Министерството на стопанската система и промишлеността. Данчев е член на необятното управление на Българска социалистическа партия, така наречен Национален съвет, бил е два пъти народен представител, взе участие в обществената част от и.

Правителствената осведомителна пресслужба го показва като икономист, който има бакалавър по " Международни стопански връзки " от Университета за национално и международно стопанство (УНСС). Завършил е и магистър по " Социални и стопански науки " във Виена. Работил е в частния бранш, както и " към Министерството на стопанската система и енергетиката като началник на службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен ", твърди се още в известието.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР