Със заповед на онкологичен център без специалисти поема лечението на

...
Със заповед на онкологичен център без специалисти поема лечението на
Коментари Харесай

Онкологичен център без специалисти лекува болните с COVID-19 в Шумен

Със заповед на онкологичен център без експерти поема лекуването на пациенти с ковид в. От болничното заведение оповестиха, че това опонира на Закона за лечебните заведения и има заплаха за онкоболните, които са с отслабена имунна система, предава Нова тв.
Заповедта идва откакто над 80% от медиците в, която в началото пое болните с COVID-19 от Шумен, подадоха оставка. Сега бъдещето на лечебницата е сложено на карта. Една от главните аргументи с изключение на възрастта на лекарите е неналичието на база за лекуването на Коронавирус пациенти.
 Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид
Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид - това, предложих довечера, на заседа...
И в онкологичния център има подобен проблем. Там се оказва, че няма готови фрагменти, които да поемат лекуването на пациентите.
" Проблемът със основаването на това поделение е, че ние не разполагаме с нужните фрагменти. Леглова база беше открита. Това разреши да отделим лежащоболните с вируса, с цел да нямат директна връзка с останалите пациенти в онкологичния център ", съобщи шефът на КОЦ – Шумен доктор Свилен Арнаудов.
Управителят изясни, че разкриването на поделение за лекуване на пациенти с ковид опонира на закона, защото разрешителното на болничното заведение е за осъществяване на лечения на хора с онкологични болести.
„ При нас няма инфекционисти и експерти – пулмолози, които да се занимават с белодробните проблеми. Можем да употребяваме само сътрудник, който е със компетентност „ вътрешни заболявания ”. Той обаче е на пенсионна възраст ”, добави доктор Арнаудов.
 Коронавирусът анулира 2 000 интервенции Коронавирусът анулира 2 000 интервенции
Коронавирусът анулира към 2 000 интервенции и процедури за малко повече от месец. В националната листа за планов банкет в лечебните заведе...
Според него неналичието на профилирани фрагменти крие риск да не се помогне по метода, по който би трябвало на инфектираните с COVID-19.
 
За втори риск в тази обстановка предизвести доктор Арнаудов - съществува риск за разбъркване на пациентите, посредством потреблението на обща инсталация.
Новите случаи на ковид за миналото денонощие в Шумен са 100, демонстрират данните на Единния информативен портал.
 Пореден връх: 2 760 инфектирани с ковид за ден, над 2 300 души са в болница Пореден връх: 2 760 инфектирани с ковид за ден, над 2 300 души са в болница
Броят на новите случаи на ковид означи следващ връх като безусловно число. За 28 октомври откритите случаи са 2 760, със 191 п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР