Със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов вече са

...
Със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов вече са
Коментари Харесай

Определени са ставките по второто плащане за животновъдите

Със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов към този момент са избрани ставките за изплащането на втория транш на заплащането за едно възможно за подкрепяне животно по Схемата за преходна национална помощ, заяви профилираният уебсайт Агрозона. По Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, за акция 2021 да се изплати през месец януари 2022 година, в размер на 15,70 лв. за животно.

За говеда вторият транш на заплащането за едно възможно за подкрепяне животно по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, за акция 2021, ще се изплаща през месец януари 2022 година по 75,14 лв. за говедо и 131,50 лв. за бивол, се показва още в нарочната заповед на земеделския министър.

В края на октомври бяха избрани ставките за изплащането на средствата по схемата за първия транш, който бе изработен през ноември. За едно възможно за подкрепяне животно по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, за акция 2021 тогава бяха платени по 25,37 лева за животно. Общият размер на заплащанията за тази категория животни е 41,07 лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР