Със заповед на министъра на отбраната са обявени допълнителни 27

...
Със заповед на министъра на отбраната са обявени допълнителни 27
Коментари Харесай

Съвместното командване на специалните операции дава нови възможности на кандидати за военнослужещи

Със заповед на министъра на защитата са оповестени спомагателни 27 вакантни войнишки длъжности за състезанието на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО). Всички те са за гарнизон Пловдив. За същия конкурс през ноември 2020 година бяха оповестени 16 вакантни войнишки длъжности. Така искащите да служат в влиятелното военно формирование ще могат да се борят за общо 43 вакантни войнишки длъжности. Някои от тях оферират и опцията да се образоват за осъществяване на парашутни скокове и редица други умения.

Кандидатите би трябвало да подадат до 20 януари 2021 година документално заявление за присъединяване в състезанието до командира на СКСО посредством структурите на Централното военно окръжие в страната.

Търсят се сапьори, санитари, младши оператори по специфични интервенции, радиотелеграфист, радиооператор, химик-дегазатор, експерти по мобилни връзки и информационни мрежи, автомонтьор, водачи и други.

Конкурсът ще се организира в интервала 9 – 10 февруари 2021 година

Той включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща просвета и събеседване с претендента. Изпитът по физическа подготовка ще се организира посредством установяване на качествата на претендентите за мощ (лицеви опори и коремни преси), експедитивност (бягане совалка 10х10 м) и устойчивост (крос 1000 м). Тестът за обща просвета включва 100 въпроса, като за всеки верен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за осъществяване на теста е с дълготрайност до 60 минути.

Кандидатите за бойци, спечелили състезанието, се одобряват на военна работа, в случай че към датата на сключването на контракта не са навършили 40 години (или 44 години, в случай че към този момент са изпълнявали военна служба).

Изискванията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, нужните документи и критериите за асортимент са оповестени в интернет страницата на Министерството на защитата, рубрики „ Документи “ - „ Обяви и състезания “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР