Със заповед на министъра на енергетиката е сформирана работна група,

...
Със заповед на министъра на енергетиката е сформирана работна група,
Коментари Харесай

Работна група в МЕ ще предложи мерки за стабилизиране на ТЕЦ 2


Със заповед на министъра на енергетиката е образувана работна група, която да проучва финансово-икономическото положение на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД. Експерти от Министерството на енергетиката, енергийните сдружения и Агенцията за стабилно енергийно развиване следва да разработят съответни оферти за стабилизиране на сдружението.

След влизането в действие на европейската скица за търговия с парникови газове, за интервала 2013 – 2017 година Топлоелектрическа централа 2 е направил разноски за въглеродни излъчвания на стойност над 570 млн. лева Значителното нарастване на разноските за закупуване на излъчвания през последните месеци е съществено предизвикателство пред Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД и „ Български енергиен холдинг “ ЕАД.

Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ 2 е съществена базова мощ, от стратегическо значение за електроенергийната система както на България, по този начин и на района. До края на месец септември се чака работната група да показа комплекс от ограничения, ориентирани към бъдещото стабилно действие на сдружението.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР