Със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група. В

...
Със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група. В
Коментари Харесай

Демерджиев: Създава се Междуведомствена работна група заради бомбените заплахи

" Със заповед на министър-председателя се основава Междуведомствена работна група. В период до 31 март тя ще изготви и създаде процедура за реагиране при опасност за потребление на неподготвено взривно устройство в обекти от сериозната инфраструктура. В период до 31 май групата ще актуализира Националния проект за противопоставяне на тероризма ", съобщи Демерджиев.

 

Той разясни, че групата включва представители на всички служби за сигурност и е от 36 индивида.

 

Във връзка с изборите Демерджиев разяснява, че Министерство на вътрешните работи ще поеме защитата на всички изборни секции още от събота, като защитата ще бъде непрекъсната до привършване на изборния развой.

" Дори да постъпят сигнали за взривни устройства по време на изборния развой, няма по какъв начин да бъдат сложени такива ", безапелационен е вътрешният министър.

 

Той разясни, че още в събота ще бъде осъществена физическа инспекция на всяка една изборна секция, те ще бъдат под защита и не е допустимо да се прекъсне изборния развой.

 

Демерджиев насочи зов хората умерено да упражнят правото си на глас.

 

" Говорим за хакери и за тяхната връзка с една или друга страна, цялостна информация по този въпрос ще бъде дадена когато завърши следствието, не съм визирал съветската страна, скоро ще имаме безапелационни данни от кое място идват тези закани. До часове може да има цялостна информация. Има насоки, по които се работи. Работи се на територията на няколко страни. Няма съображение за терзание ", сподели още Иван Демерджиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР