Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме спешен план и

...
Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме спешен план и
Коментари Харесай

Шалапатова: Изготвяме спешен план за подпомагане на жени, жертви на насилие

Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме незабавен проект и в границите на тази седмица ще обобщим всички ограничения, с цел да може да се увеличи освен реакцията след акт на принуждение, а и цялостната поддръжка за дамите, жертви на принуждение. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

``Ако ние не работим с децата, да им дадем благоприятни условия да се предпазят от заплахите, само че и бидейки осъзнати за рисковете, да вземат съответни ограничения, даже търсейки поддръжка рано, то тогава се получава по този начин, че когато едно дете или жена е жертва на принуждение, е прекомерно късно, разяснява министърът. Тя сподели, че наличните услуги за такива жертви на принуждение не са задоволителни и тя ще предложи тяхното нарастване. Много е значимо за тези дами да имат достъп до качествена прочувствена и психическа подкрепа``, добави министърът.

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова беше на посещаване в обучителния център на Европейски дигитален иновационен хъб „ Тракия “ в Пловдив.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР