Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев Петър Кирков е назначен

...
Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев Петър Кирков е назначен
Коментари Харесай

Петър Кирков е назначен за национален координатор по киберсигурността

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев Петър Кирков е назначен за народен координатор по киберсигурността за България.

Той е шеф на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност “ в Министерство на електронното ръководство, където дава отговор за националните и европейските политики и нормативни актове, свързани с киберсигурност и отбрана на данните и Националния екип за реагиране на произшествия с компютърна сигурност (CERT-BG).

Петър Кирков е приключил Техническия университет в София, компетентност „ Комуникационна техника и технологии “. Кариерата му минава в областта на киберсигурността, на разнообразни равнища, в организации от обществения и частния бранш.

През 18 годишния си опит е взел участие в голям брой планове, свързани със отбрана на данни, дизайна и имплементацията на високонадеждни и високопроизводителни ИТ системи, информационни мрежи и решения за отбрана на корпоративните осведомителни активи и запаси. Ръководил е консултантско и ИТ одит звено в Big4 компания. Регистриран е като експерт в правосъдната система на България с опит в цифрова криминология.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР