Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността изпълнителен директор

...
Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността изпълнителен директор
Коментари Харесай

Освободиха Христо Вълчанов от БАБХ

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността
изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните е освободен Христо Вълчанов. Това излиза наяве от прессъобщение на Министерския съвет.

„ Поста заема досегашният заместник-изпълнителен
шеф на Агенцията Иван Шиков. Промяната е по предложение на министъра на земеделието Явор Гечев “, се споделя още в известието.

Христо Вълчанов е изпълнявал длъжността заместител изпълнителен шеф на БАБХ. В интервала от юли 2021 година до януари 2022 година той е бил изпълнителен шеф на Агенцията.

Той застана начелона Българската организация по сигурност на храните на 5 октомври, когато от служба бе освободен някогашният изпълнителен директорХристо Даскалов.

Тогавазам.-министърът на земеделието Крум Неделков съобщи, чеДаскалов е нарушил изборното законодателство, като се е завърнал на работа преди Централната изборна комисия да разгласи поименно определените депутати.

След завръщането си, той е уволнил няколко чиновници на Агенцията по храните и е назначил на тяхно място други.От Министерството на земеделието бяха безапелационни, че не толерират сходни дейности.

„ Връщането на старите корупционни схеми стартира още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да създадат постоянно държавно управление “, написа Христо Даскалов във Facebook преди два месеца.

Припомняме, че тази заран от " Продължаваме промяната " оповестиха, че внасят сигнал в ДАНС против Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ". От партията показаха, че е допустимо незаконно действие против националната сигурност на България и допълват, че сигналът е обвързван с „ открити бездействия, които попречват Агенцията от отбрана на ползите й по отношение на граничния надзор на пункта „ Капитан Андреево ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР