Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от днес, 06 август

...
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от днес, 06 август
Коментари Харесай

Валери Йорданов е новият заместник-председател на ДАЗД

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от през днешния ден, 06 август 2018 година, за заместник-председател на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) е назначен Валери Йорданов.
Йорданов е с просветителна степен магистър. Като шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи прави административно ръководство и надзор на чиновниците в детските педагогичен стаи, интензивно взаимодейства с ДАЗД, АСП, неправителствени и публични организации, работещи за и с деца. В този интервал в Столична дирекция на вътрешните работи е построено и профилирано помещение за работа с деца, жертви на закононарушения – „ синя стая “.
В качеството му на на кмет на регион „ Витоша “ на Столична община (2013-2015 г.) и като орган по протекция, осъществя действия и ограничения за гарантиране на правата на децата – основаване на подкрепяща среда и условия за обществено включване. Председател е на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни.
До назначението му за зам.-председател е основен секретар на Държавната организация за бежанците. В неговите пълномощия е административното ръководство на Дирекция „ Социална активност и акомодация “, която ползва специфични грижи за непридружените малолетни и малолетни чужденци, търсещи интернационална протекция, и реализира, взаимно с Регионалните ръководства по образованието, ориентиране на тези деца към държавните и общинските учебни заведения в Република България.
Председателят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова връчи почетен плакет и благодари на досегашния зам.-председател доктор Валентин Димитров за работата му в региона на закрилата на детето и изрази вярата си, че и в бъдеще ще продължи да сътрудничи по тематики, свързани с запазване на ползите на децата и грижите за тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР